Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

tisdag 29 juli 2008

hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter att ha varit på resande fot under 10 dagars tid, och jag kan glatt berätta att vi har haft en helt underbaar semester på Gotland! Det är förstås alltid ganska skönt att komma hem igen när man varit ute och rest men jag lovar att jag mycket gärna kunde ha stannat där på ön under minst ett par veckor till!! Det här var vårt första besök på Gotland men knappast det sista eftersom vi alla blev helt förälskade av denna lilla pärla, ibland kallas för "Sveriges Toscana". Vi har lyckligtvis haft vädergudarna på vår sida under hela tiden och det underlättar förstås att göra utflykter i sol och värme och att få äta alla måltider utomhus, dag som kväll. (Mindre lätt är det däremot att äta ute på restaurang tillsammans med en 3-åring med mycket spring i benen och lite intresse för kulinariska läckerheter)! Olle har nog verkligen tyckt att vi har varit jättejobbiga som bara skulle äta och äta hela tiden (ha, ha). Vi har haft bilen med oss och under en vecka har vi kört mer än 80 mil på ön, men trots detta var det förstås ändå en hel del som vi inte hann med att se och göra så det får bli nästa gång.

Under den gångna veckan har vi bott i detta underbara lilla stenhus:

Vi bokade huset av en privatperson via Internet i slutet på februari. Priset var bra och det verkade trevligt och enkelt med barnvänlig tomt och bra läge mitt på Gotland. Inga märkvärdigheter, men förhoppningsvis skulle det vara helt okej för oss. Det visade sig dock att huset var mer än bara okej, i alla fall utifrån våra förväntningar. Tomten var jättestor med härliga ytor för barnen att springa och leka på, och där fanns stora gamla knotiga äppel-päron-körsbärsträd, samt ekar, hassel och kastanjeträd. Alldeles intill baksidan på huset har vi dessutom haft dagligt sällskap av några fina kossor. Själva huset var så där genuint gammalt och vackert, och fräscht och hemtrevligt, så här har vi verkligen mått prima liv i stillheten och tystnaden och utan TV och Internet!

Jag har förstås fotograferat som en tok under hela veckan så det lär nog bli en hel del Gotlandsbilder här på bloggen framöver. Närmast kommer här två bildcollage på "stugan", både utvändigt och invändigt. Det snajsiga med collage är ju att de rymmer så många bilder i en enda. (Glöm inte att klicka på bilden för att förstora den)! Under de närmsta dagarna ska jag titta in hos er andra för att se vad ni har haft för er under den senaste tiden. Man vill ju inte missa något!

Huset på Gotland (utomhus):
...och inomhus:

12 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket lyckokast!Huset och omgivningen såg ju fantastiskt trevlig ut!
Vad roligt att höra att ni haft en bra semester, och välkommen hem får jag väl säga?!

Ser fram emot att få se fler bilder vart det lider.

Ska försöka sova nu.Har precis klurat ut ett jättebra sätt att göra placeringskort på. Det visade sig att vår dator OCH skrivare ställde upp på att skriva ut saker i "japansk storlek" så jag kan göra korten helt själv. Det enda som saknas är en skärmaskin, men det torde gå att kirras med storasysters hjälp.

Oj vad långt inlägg!
Jag skulle ju bara önska välkommen hem.....

Kram!

Åsa sa...

Välkommen hem, det har minsann varit lite tomt här utan dig. Kul att du är tillbaka. Och vad mysigt ni verkar ha haft det, hyra privat kanske man borde pröva på nån gång.

Tidsmästarinnan sa...

å himmel, man blir ju alldeles svag i knäna... vilket härligt hus ni hittade!
Vi har också just kommit tillbaka från denna underbara ö, men vårt internet har lagt av så jag har inte kunnat visa några bilder än.
Gotland är nog mitt favoritställe på hela jorden tror jag!

Kram och tack för alla fina bilder du visar!
Susanne

Nettan sa...

Verkar helt underbart, vilken sommarpärla ni hittat & fina collage du gjort !

Förstår om ni vill åka tebax =0)

Kram, Nettan

Mary sa...

Så underbart! Vi har bara skrotat runt hemma hela semestern vilket har varit helt okej. Fast en vecka på Gotland skulle inte ha suttit helt fel...

Anonym sa...

ÅHH va mysigt ni haft de, vi har oxå pratat om Gotland många gånger.. men det har aldrig blivit av... man blir ju inte mindre sugen nu, jättefina kort!! får kanske bli nästa sommar. Kul att du är tillbaka , har saknat dina inlägg:) Kramis

Annas resa sa...

Så fint ni haft det! Man blir ju helt sugen på att åka till Gotland nu! Visa gärna fler bilder, det är jättekul att få se.
Det är också kul att ni är hemma igen.

Anna i den vita soffan sa...

Åh, vad det låter som en härlig semester! Precis vad jag skulle behöva just nu... Ser fram emot fler bilder! Kram!

Från A till O med Jenny sa...

Ser verkligen helt fantastiskt ut förstår att ni gärna åker dit igen. Roligt också att ni hittade ett så bra boende det är inte alltid man gör det
Ha en bra dag
Kram

Anonym sa...

Hej!

Jag har en fråga till ang. de fina sänggavlarna du gjort till dina barn.

Hur höga gjorde du gavlarna? Klädde du baksidan i tyg och satt du fast gaveln i sängen eller i väggen?

De var superfina. Jag tänkte göra till mina barn med. :-)

Anonym sa...

Hej Helena=)
Jättefin blogg! Vad har du för redigeringsprogram, när du kan göra så fina kollage?

Kram Petra

hem ljuva hem- helena sa...

frida: Tack så mycket för välkomnandet och kul att du gillar bilderna!!
Perfekt att du kan göra placeringskorten själv. Då blir det ju mer personligt. Kram!

åsa: Åh, vad gullig du är! Roligt att höra att man varit lite saknad här på bloggen. (-:
Ja,att hyra privat kan verkligen rekommenderas nu när vi har dessa trevliga erfarenheter med oss!

tidsmästarinnan: Kul att du gillar bilderna, och att det finns någon mer där ute som också är helt såld på Gotland!! Jag lovar att återkomma med fler foton på den vackra ön.

nettan: Ja, detta var en pärla på jorden. Tyvärr kommer han inte att hyra ut huset nästa sommar, utan då kommer det troligtvis att säljas istället. Ett eget sommarhus på Gotland vore ju en dröm, men den får nog stanna vid just det också...

mary: Att skrota runt hemma är också himla skönt! Jag klarar mig ganska långt på det. Men okej, jag hade nog inte velat vara utan denna vecka i sommar.

therese: Kul att höra att man har varit saknad här! (-: Vi hade också pratat om Gotland många gånger tidigare, men det blev aldrig av för oss heller, förrän nu då. Ni måste försöka åka dit nästa sommar om ni har möjlighet!!

anna: Kul att du vill se fler bilder. Jag har många att visa!
Ni får hänga på nästa gång vi reser dit!!

anna i den vita soffan: Kul att du också vill se fler bilder! Jag delar så gärna med mig av de jag har. (-: Kram!

från a till o med jenny: Ja, visst hade vi en himlans tur med boendet den här gången! Det hade ju faktiskt kunnat vara nästan vad som helst! (-:

jennie: Roligt att du gillar sänggavlarna! Precis de frågor du ställer nu var de frågor jag ställde till mig själv innan vi gjorde gavlarna. (-: De vi har gjort är totalt 80 cm höga och de är fastskruvade i sängarna (resårmadrass+bäddmadrass som är ca 20 cm höga). Så det är alltså 60cm som sticker upp ovanför madrassen. Jag har inte klätt baksidan av gavlarna med tyg eftersom jag tänker att sängen alltid kommer att stå mot en vägg.
Lycka till!!

petra: Hej petra! (-: Välkommen till min blogg, och kul att du gillar den!! Jag gör mina collage i www.scrapblog.com eller i redigeringsprogrammet Picasa (googla på Picasa så hittar du det). Lycka till!!

Besökare

Bloggtoppen.se