Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 1 augusti 2008

table for two

Igår lånade vi ut barnen till farfar och Ulla över natten. Jag och maken hade inget särskilt för oss, men kvällen slutade med att vi lagade till en supergod måltid för oss två. (Färsk pasta med hemlagad pesto, och till efterrätt blev det Konjakskaka med vispgrädde) Se recept nedan! Sedan såg vi en riktigt bra film på det; Juno.
Idag har vi passat på att besöka arkitekterna på Bryggargatan för en kostnadsfri konsultation (gäller endast denna vecka). Vi ville ha lite tips inför vår eventuella utbyggnad av huset eftersom vi skulle vilja ha ytterligare ett sovrum på övervåningen så att barnen får var sitt rum där. Vi har funderat på att bygga ett litet rum av den nuvarande balkongen ovanpå hallen. De tyckte redan att vi själva hade bra tankar och ideér på utbyggnaden, men vi fick även med oss en del bra skisser och tänkvärda råd från dem. Nu måste vi bara snart börja fundera på allvar med allt vad det innebär!
Här kommer recepten på maten vi åt igår:
Pesto (grymt god)!
1-2 krukor färsk basilika
2 vitlöksklyftor
50 g pinjenötter (eller 50 g skållad sötmandel-det tar jag och det blir super)!
1 dl riven parmesanost
1-1 1/2 dl god olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Kör alla ingridienser i en mixer. Tillsätt oljan sist (lite i taget) tills peston fått lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen en stund innan servering. Servera till valfri pasta. (Peston kan också stötas i en mortel).
Konjakskaka med kaffe och choklad (god och väldigt lättlagad)!
75 g smör
200 g mörk blockchoklad med hög kakaohalt
3 msk starkt kaffe
3 msk konjak
2 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
till servering: vispad grädde
Brygg lite starkt kaffe. Smörj en form med löstagbar kant, ca 21 cm i dialmeter. Smält smöret i en kastrull, bryt ner chokladen i det smälta smöret och rör om tills chokladen smält. Dra bort kastrullen från plattan och rör ner kaffet. Låt svalna och tillsätt konjaken. Blanda noggrant. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner det chokladblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i ca 12 minuter. Garnera gärna kakan med en fin blomma!
(Helst ska kakan bakas en dag innan servering och förvaras i kylskåp...men vem orkar vänta en hel dag)??
Lycka till!
PS! Svaren till era kommentarer på förra inlägget kommer ikväll!

2 kommentarer:

Annas resa sa...

Så bra att arkitekterna tyckte att ni var på rätt spår. Snacka om bra service av kommunen att köra det här med "arkitekter för dig". Bra för alla.
Jag har just nu ett stort socialt behov kombinerat med promenadlust - har du lust att kombinera de båda med mig? Hör av dig om du har lust att ta en promenad, alltså.
Ha det bra!

Anonym sa...

Kul att ni haft det bra på semestern -det såg verkligen idylliskt och vackert ut. Ser framemot att få se fler bilder! Spännande med utbyggnads-planerna också! Vi flänger hit och dit med vår husvagn. Hoppas vi hinner ses snart! Kramar till er alla!

Besökare

Bloggtoppen.se