Några av er ville ha receptet på cheesecaken som jag frestade med på bild i förra inlägget. En bra idé för den är både smarrig och otroligt enkel att göra. Ingen ugn behövs!
Botten: 200 g digestivekex 1 dl smält smör fyllning: 1 pkt (200 g) philadelphiaost 1,5 dl florsocker 3 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde topping: Drottningkräm eller hallonkräm (en påse pulverkräm som blandas i 2 dl vatten blir perfekt) färska bär (ex.hallon) Krossa digestivekexen fint (antingen för hand eller ännu hellre i en matberedare). Blanda kexkrosset med det smälta smöret. Tryck ut "degen" i en rund pajform. Vispa grädden ganska ordentligt. Rör ihop philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde. Bred ut smeten över kexbotten. Ställ kallt i kylen eller frysen en stund. Bred drottningkrämen över kakan och garnera med bär. GOTT!
7 kommentarer:
Åh, perfekt.. Då ska jag testa baka den någon gång:)
Ska baka den till jag fyller år! Tackar för receptet!
KRAM!
TACK! Den ska jag prova i helgen!!
Kram veronica
Ser ju helt otroligt god ut!!
Jag tror att jag har ett liknande recept...
Första gången jag kikar in hos dig och hittar recepet på en enkel chessecake:-) Har letat efter just det ett tag så tack så mycket:-) En trevlig blogg har du också Kram/jenny
Älskar själv att baka så detta recept ska jag prova :) Har du provat göra den med annan topping också? Några tips på det? :) Trevlig helg!
mikaela: Jag har inte provat att göra den med någon annan topping men jag tror att den blir god med allt möjligt på bärfronten! Lycka till! /Helena
Skicka en kommentar