Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 3 september 2008

recept på enkel cheesecake

Några av er ville ha receptet på cheesecaken som jag frestade med på bild i förra inlägget. En bra idé för den är både smarrig och otroligt enkel att göra. Ingen ugn behövs!

Botten: 200 g digestivekex 1 dl smält smör fyllning: 1 pkt (200 g) philadelphiaost 1,5 dl florsocker 3 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde topping: Drottningkräm eller hallonkräm (en påse pulverkräm som blandas i 2 dl vatten blir perfekt) färska bär (ex.hallon) Krossa digestivekexen fint (antingen för hand eller ännu hellre i en matberedare). Blanda kexkrosset med det smälta smöret. Tryck ut "degen" i en rund pajform. Vispa grädden ganska ordentligt. Rör ihop philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde. Bred ut smeten över kexbotten. Ställ kallt i kylen eller frysen en stund. Bred drottningkrämen över kakan och garnera med bär. GOTT!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, perfekt.. Då ska jag testa baka den någon gång:)

Anonym sa...

Ska baka den till jag fyller år! Tackar för receptet!
KRAM!

Veronica sa...

TACK! Den ska jag prova i helgen!!

Kram veronica

Maria sa...

Ser ju helt otroligt god ut!!
Jag tror att jag har ett liknande recept...

jennys hus sa...

Första gången jag kikar in hos dig och hittar recepet på en enkel chessecake:-) Har letat efter just det ett tag så tack så mycket:-) En trevlig blogg har du också Kram/jenny

Mikaela sa...

Älskar själv att baka så detta recept ska jag prova :) Har du provat göra den med annan topping också? Några tips på det? :) Trevlig helg!

hem ljuva hem- helena sa...

mikaela: Jag har inte provat att göra den med någon annan topping men jag tror att den blir god med allt möjligt på bärfronten! Lycka till! /Helena

Besökare

Bloggtoppen.se