Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 28 september 2008

Hästlycka och shopping

Nytt på bordet!
(Ljusstakar och blockljus från MIO).
Helgen har varit lugn och bra, vilket jag verkligen behöver nu i mitt stresskänsliga tillstånd. Efter välbehövlig städning och handling idag shoppade jag lite på Mio medan resten av familjen kollade på Innebandy på Norrmalmia. Förutom ljusstakarna och ljusen på bilden ovan hittade jag även (och äntligen) två nya snygga fönsterlampor (varav den ena var tillfälligt slut men kommer snart). Igår bjöd Piteå-tidningen alla barn på gratis ridning på Piteå ridklubb och vi passade förstås på att åka dit eftersom vi har en riktigt hästtokig tjej här hemma. Och snacka om att detta var otroligt lyckat! Både Nelly och Olle tyckte att det var jättekul att rida och klappa hästarna, och eftersom det var fanns hela 6 ponnysar till förfogande under två timmars tid, och egentligen inte så många andra barn där, så fick de rida så mycket de bara ville och orkade! Och som de red; varv på varv på varv, häst efter häst... och med bara en kortare fikapaus där emellan. Två timmar senare var det två mycket nöjda stalluktande barn (och föräldrar med för den delen) som slutligen lämnade stallet. Ett välbehövligt avbrott eftersom barnen tycks ha gått varandra på nerverna av och till under hela helgen.

Stolt ridtjej på fjordingen Simon

...Och ännu stoltare ridkille på ponnyn Pelle plutt.
(Bildkvalitén blev tyvärr riktigt kass på detta foto eftersom jag vid några tillfällen glömde att sätta på kamerablixten där inne i den skumma belysningen i ridhuset. Men nu med lite fotoredigering på det mörka fotot så går det i alla fall att se bilden).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snygga ljusstakar och ljus - MIO har mycket fint! Ska bli roligt att se lamporna också!!
Så lyckliga barnen ser ut - och stolta!:D
Ha en bra vecka och ta hand om dig!
KRAM!
Liza

Anna i den vita soffan sa...

Åh, vad roligt! Vilken lycka att det inte var så många andra barn där... Jag hoppas så att mina barn ska vilja hålla till i stallet, då kanske även jag kan ta upp min ridning igen. Speciellt såna här fina höstdagar kommer suget! Hoppas att du mår lite bättre. Är du tillbaka på jobbet igen eller blir det mer vila? Tänker på dig. Kram!

Anonym sa...

Vad skönt med en lugn och skön helg. Verkar som du hunnit med riktigt mycket ändå. Glada barn är det viktigaste!

Besökare