Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 7 september 2008

Smått och gott en söndag

Det har varit rätt segt här på bloggen under den gångna veckan. Viljan har nog funnits där men en ond nacke har begränsat datortiden rejält. Avslutade arbetsveckan med att unna mig en otroligt välbehövlig massage hos Anna-Karin på Lidgatan. Med facit i hand skulle jag förstås inte ha väntat så här länge. Hon bekräftade det jag redan anade, att vänstra sidan av ryggen och nacken är full av en massa stela och envisa "knutar"som behöver mjukas upp, helst med en blandning av massage, värme och avslappning. Låter ju faktiskt inte som någon omöjlig behandlingsform. När jag ändå var där bokade jag ännu en tid till veckan och det kan säkert bli fler tillfällen också om det här onda ska vilja ge med sig. Passade också på att lägga till en brynplockning till nästa gång.
Idag har vi vecko- och familjehandlat på ICA. Det tar sin lilla tid när man åker iväg allihopa men när tiden finns är det ganska kul. Olle somnade i bilen på vägen hem och fick sedan fortsätta att sova hemma i soffan i ytterligare 45 minuter medan vi fixade lunch. Han skulle nog aldrig ha orkat sig igenom dagen utan den där extra sömnen eftersom han sov ganska oroligt på morgonsidan, men den där lilla tuppluren gjorde å andra sidan att han höll sig busig och pigg lite väl länge här på kvällskvisten. Det är en rätt svår balansgång nu det där med dagssömn eller inte eftersom han fortfarande måste sova under de längsta dagisdagarna.
På eftermiddan hastade jag in till Apoteket och på vägen därifrån fastnade jag på Lindex för att leta present till en nyfödd kille. Hittade också en massa coola kläder till de egna kidsen, bland annat en massa snyggt från Fem myrors nyaste kollektion men det var redan väldigt utplockat bland storlekarna så slutligen blev det bara en tröja i alla fall. Lika bra det. Snart kommer ju me & I kläderna också.
Sen blev det att svänga ihop en tidig middag för att Nelly skulle hinna äta innan dansen, och medan hon och Niklas var iväg så fick jag och Olle (och racerbilarna och Bockarna bruse i favvoböckerna) en mysig stund för oss själva. Efter det en trevlig prommis med Anna i det härliga vädret och så var den här dagen snart till ända.
Och peppar, peppar... barnen är fortfarande friska och krya trots att i princip hela avdelningen på dagis varit snoriga och febriga under veckan. Själv har jag däremot (väldigt plötsligt) dragit på mig både halsont och snuva, men det känns inte så farligt så det kanske ger med sig till imorgon.
Nu en kopp té och sedan en dusch.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig familje dag ni haft=)Hoppas nu ni slipper förkylningar. Här har vi varit rejält förkylda.. phuu är redan trött på detta men så är de ju alltid när barnen börjar dagis o skola igen. Ha en skön vecka.. o hoppas nacken snart blir ok igen. Kram Therese

Annas resa sa...

Bra förslag att ta en promenad igår. Det blev en skön avslutning på helgen. Nu hoppas jag halsontet ger med sig för oss båda så vi kan satsa på yogan på tisdag!
Krya på dig.

Åsa sa...

Har också varit och shoppat loss på Lindex. Fem myrorkläderna är verkligen superfina. Hoppas du snart blir bättre i nacken också. Aldrig kul med nåt som begränsar en.

Besökare