Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 10 november 2008

Trappan- nu och före

Ta da da da dam!! (Det där skulle föreställa en liten fanfar om ni undrar vad jag skrivit där). Japp, jag trallar en och annan glad liten fanfar och drar en suck av lättnad över att vårt trappmålningsprojekt äntligen kan tituleras klart/färdigt/vitt/fint! Några av er kanske minns att vi började vitmåla den gamla trappan under åren? Förhoppningen var då att hinna måla färdigt den redan under april. Sedan blev målet uppskjutet till att hinna klart innan sommaren, men detta visade sig inte bli särskilt lätt eftersom hela familjen använder trappan dagligen (dag som kväll som natt) då alla sover på övervåningen. Något som rimmar rätt illa med lackfärgen som behöver många timmars torktid innan man med säkerhet kan gå på den. Under sommaren upptog utomhusprojekten all vår tid och motivation men nu under mörkaste hösten kom inspirationen lyckligtvis tillbaka, så efter noggrann planering, en hel lördags maratonmålning, och barnen utlånade till mormor och morfar över en natt, så gick det såklart jättebra. Förutom att trappan blev mycket trevligare att titta på så blev den också mjukare och skönare att gå på och inte alls så där halkig som vi hade befarat.

Och här är bilder på resultatet:
Vitt, vitt...
En trevlig syn!
Och så här såg trappan ut före målning:
januari-08
Trappan var ganska mörk och murrig innan...
(Särskilt när man ser den nu i efterhand)!
april-08 Trappmålningen påbörjades i april
med grundmålning av vagnstyckena och sparksocklarna.
Nästa inredningsprojekt blir att få taket vitmålat uppe i hallen
och trappräcket utbytt till en enklare, rakare variant eftersom ingen av oss är särskilt förtjust i svarvade stolpar och spjälor.

Hallen på övervåningen. Det enda taket i hela huset som ännu inte är vitmålat.

Och den trevliga överraskningen som jag nämnde igår är att jag blivit erbjuden ett nytt, spännande jobb och att jag kommer att tacka ja till detta! Det känns jättekul och läskigt på samma gång!

17 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Åh. Så. Snyggt. Jättefint! Vi har ännu inte bestämt oss vad det blir i vår trapp men efter att ha sett dina bilder åker vitt återigen högt upp på topplistan... Min farhåga är dock att det ska vara jobbigt att hålla rent och snyggt och snabbt se slitet ut av diverse märken. Så jag får väl invänta vad du tycker om trappan efter ett tags användande! Så himla fint i alla fall! Är också otroligt förtjust i den gröna färgen jag ser på hallens väggar!
SuperGRATTIS!! till nytt jobb! Måste kännas skönt när det är så slitigt på ditt nuvarande. Lycka till! Vore spännande att höra vad det är du egentligen jobbar med. Kram!

Åsa sa...

Jättefint med nya trappen. Och grattis till det nya jobbet!

Anonym sa...

GRATTIS TILL NYA JOBBET! Spännande med nya utmaningar!!
Sedan till TRAPPAN.. vilken skillnad till det bättre! Blev så himla snyggt att jag nästan önskar att jag hade en trappa jag kunde måla! Så duktiga ni har varit! Imponerad!!
KRAAAAAAAAAM!
Liza

Anonym sa...

ÅHHHG så snyggt! Vi har en sliten furutrapp - så detta vore guld att göra med vår trapp också! Men mycket förarete kommer det att . Den sliten & förra ägarna hade hund... KRAMISAR!!!

Anonym sa...

Glömde ju skriva det viktigaste - GRATTIS till nya jobbet! Är det som skolurator??? KRAMISAR!!!

Anonym sa...

Förstår att ni är jättenöjda! Det blev verkligen snyggt och ljust!

Grattis till jobbet måste jag säga!
Jag är riktigt nyfiken på var så om du hinner så maila mig gärna (om inte annat på jobbet).

Kramar!

Anonym sa...

Så fint det blev och grattis till nya jobbet!

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Oj oj oj vad det blev fint. Dessutom gillar jag din gröna färg på väggarna. Tilsammans med vitt blir det kanon. Hallen uppe ser också mysig ut...Hör av dig om du vill byta hus ;o) hi, hi. Njut av en fin dag. Du kan ju alltid sitta i trappen och filura. Kram C

Anonym sa...

Å,så fin den blev!!
Ni har ju så super snyggt hemma!
Väggen i vardagsrummet blev ju gätte fin den också!

Anonym sa...

Grattis till nya jobbet!

Och grattis till nya trappan. Det är inte klokt vilken skillnad det blev med lite färg!

Mary sa...

Superfint!
Grattis till nya jobbet.
Kram Mary

Anonym sa...

Du har blivit utmanad! :-)
KRAMISAR!

hem ljuva hem- helena sa...

alla: Tack så jättemycket alla ni för era fina och snälla kommentarer om trappan!!! (-:
KRAM Helena

Anonym sa...

Grattis till det nya jobbet!! Det blev verkligen superfint med den vitmålade trappen.

Svar: Ja visst blir den fin! Jag är också imponerad. Kram Sandra

Annas resa sa...

Ursnyggt!!!!

Från A till O med Jenny sa...

Vilken förändring det förändrade ju hela rummet...fantastiskt...väldigt fint
Ha det gott
kram

Anonym sa...

Vad vit & snygg trappen blev !!!

Besökare