Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 10 december 2008

städat/ostädat

Jag vet att jag varit inne på det här förut; städat/ostädat lekrum, men jag kan inte låta bli att visa det igen. Blir helt fascinerad (och som ikväll helt matt) över hur mycket två barn lyckas dra fram på några timmars tid (och ännu oftar handlar det snarare om minuter än timmar).

Nystädat lekrum:
Ganska prydligt eller hur?!
Ikväll (och för den delen de flesta andra kvällar) ser det dock ut så här:
Det är papper och pyssel precis överallt och absolut ingenting får man lov att slänga. (Men när det legat till sig ett tag kan man smyga iväg med en del till soporna utan att de märker det). Men en hel del teckningar sparas faktiskt i mappar till minne för framtiden. Kanske alltför många eftersom det är rätt tufft att slänga deras vackra verk i soporna.
Och visst, visst är det ju helt underbart att barnen är pigga, kreativa och lekfulla! Men ibland bli man bara så matt över åsynen av stöket.
Ikväll orkar nog varken jag eller maken ta tag i röran, och inte hann vi städa tillsammans med barnen heller så nu får allt ligga till sig till morgondagen, eller kanske till i övermorgon? Ingen av oss brukar kunna vänta särskilt länge med "röjningen" men ibland måste det få vara.

4 kommentarer:

Flingan sa...

Vilken härlig lekröra!
Det syns att det är barn som har lekt och haft skoj där.
Hos oss har vi infört lekstädning varje kväll , med en städpeng som belöning och det fungerar toppenbra. Vi vuxna slipper plocka efter barnen och dom får känna på hur det är att få lön för mödan.
kramis

Annas resa sa...

Hos oss dras det ju också självklart fram massor på rekordtid. Vi röjer varje kväll.

Jag tror att man inte kan/ska lämna röran alltför länge, för jag får intrycket av att de leker bättre när de får dra fram på nytt; annars hittar de inte sina saker när de ligger i slarviga drivor. Men jag vet inte...

Anonym sa...

Hej, hej!Jag såg att du var förbi jobbet idag men jag hann inte ropa fast dig. Kanske ses ikväll?
Sen....finns det nåt som heter "städat barnrum". Känner såååå igen mig i beskrivningen (och bilderna) Kram!

Anonym sa...

Hej
mIssa inte min tävling
kram Jenny

Besökare