Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

tisdag 23 december 2008

vintersol och jullov

Den sista helgen i advent är avklarad med dubbla barnkalas (trevligt)! städning (ja, vi hann med det också) de allra sista julklappsinköpen, och sist men inte minst en mysig och jättetrevlig "Lilla julafton" hos Anki. Hela 13 tjejer från vår gamla klass (åk 1-9) samlades för att umgås, fika, dricka glögg och byta julklappar. En del av tjejerna träffar man ju på lite då och då men med andra kan det gå många år, och då är det förstås extra kul att ses! Idag är det dan före dopparedan och hela familjen har fått jullov! Hela 16 dagars sammanhängande ledighet ligger framför oss. Hoppas på trevligt umgänge, god mat, chokladaskar, inte mer än -5 grader ute, och kanske det viktigaste; friska barn (och vuxna med för den delen)! Går tyvärr hela tiden omkring med en lätt överhängande ångest inför att vinterkräksjukan ska slå till. Det är förstås ingen idé att gruva sig innan man ens vet om vi kommer att drabbas, men har man en fobi för kräk så har man!

Olle
Amaryllisen har slagit ut och hänger upp och ner i fönstret!

Det blir garanterat en vit jul i år! Det snöade igår och det är soligt, klart och några minusgrader ute idag och det ska visst bli kallare imorgon...

Här kommer lite solvintriga bilder från idag:

I eftermiddag kommer efterlängtade vänner på besök, så nu närmast blir det att fixa lite mat och dryck.
Önskar er alla en riktigt GOD och GLAD JUL!

7 kommentarer:

Mia sa...

Hej Helena!

Är uppe i underbara Pite nu....så härligt med all snö och perfekt temperatur ute än så länge!

God Jul & Gott Nytt År!

Kram Mia

Annas resa sa...

Tack detsamma!
(Fina bilder!)

Anonym sa...

GOD JUL!

Kram Annette

Anonym sa...

God fortsättning på julmyset!

Flingan sa...

god fortsättning önskar Plingen

Anna i den vita soffan sa...

Vilka fina bilder du visar. Hoppas att ni har haft en riktigt fin jul och har ett härligt jullov! Jag njuter för fullt härhemma - titta in hos mig om du vill se bilder på mitt nya kök... Kram!

Anonym sa...

Snart gott nytt år!

Besökare

Bloggtoppen.se