Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 19 februari 2009

huskänslor

Goda nyheter! Idag fick vi veta att huset vi bjudit på kommer att bli vårt! Yipppieee!!! Vi är så himla glada. Detta är andra gången vi får uppleva den här känslan (det var precis samma sak när vi köpte vårt nuvarande hus för 8 år sedan) och det är förstås alltid en jättestor glädje när det blir som man önskar och vill. Men aldrig någonsin hade vi väl kunnat ana detta för bara två veckor sedan. Då hade vi inte ens en tanke på att flytta eftersom vi alltid tyckt så himla mycket om vårt hus. Eller jo, tanken på flytt har väl slagit oss både en och två gånger under de senaste åren eftersom våra behov har förändrats en del från tidigare, men samtidigt har vi ju lagt ner så mycket hjärta, själ och arbete på vårt hem att bara tanken på något annat har varit svår att tänka fullt ut. Och så skulle ju det rätta alternativet dyka upp också... Och när det väl gjorde det gick det väldigt snabbt. Det är bara en vecka och en dag sedan vi förälskade oss i det här "nya" huset och nu är det vårt! Då när vi hade varit på första husvisningen kände jag mig nästan otrogen mot vårt eget finfina hus, men sen bestämde jag mig snabbt för att skippa all nostalgi och istället följa den här positiva intuitionen. Det nya huset är i vårt tycke alldeles underbart och kan ju för tusan erbjuda oss alla de delar vi efterfrågat/önskat/saknat i vårt hus under de senaste åren, och vem vet när den chansen dyker upp igen!? Beslutet kan verka väl spontant, men sanningen är att det faktiskt är väldigt genomtänkt, både en och tusen gånger under den senaste veckans alla timmar, minuter och sekunder!!

26 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS!
Kraaaaaaaaaaaaam!
Liza

Eddan sa...

GRATTIS till husköpet :-)!

Vad spännande det låter. Hoppas att det går lika fort att sälja ert nuvarande hus. Ser fram emot bilder på nya huset så småningom.

Trevlig helg!

Kram från Anette

Anonym sa...

Å, ETT STORT GRATTIS!!!! Tänk att ni ska köpa andra fina huset! Vi som inte ens hittat vårat första. Men vi har å andra sidan världens finaste lägenhet som vi trivs i så vi har ingen brådska... Lycka till med allt nu!
Kramen, Maria

Maria sa...

Men nu kan jag väl få veta VAR ni ska flytta? Sorry, jag vet nu är jag nyfiken i en strut. Är lite intesserad av hus så där i största allmänhet och brukar surfa runt på hemnet ibland bara för att...fast vi inte alls har tänkt flytta...och så höll jag ju på att glömma - GRATTIS!!!

m sa...

Grattis! Hoppas det nu löser sig med det "gamla" huset också!

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Grattis !!!
Måste vara skog, sjö, fjäll en massa kaminer å öppenspisar, långt till närmaste granne eller världens bästa grannar som gör att ni överger erat enormt mysiga hus för detta *ler*
Det ska bli jättespännande att höra fortsättningen.
Om du vill kan du hämta en sak hos mig.
Grattiskram igen x tusen. Jag är glad för din skull för det här måste absolut vara nåt speciellt.

Nettan sa...

Grattis till nya husköpet !
Ska bli kul & följa flytten...så våga nu inte sluta " blogga "

Trevlig Helg..
Kram Nettan

petra sa...

GRATTIS!
Vad kul att det blev ert.

Jag tänkte på dig häromdagen och er ev flytt. Det var ju ungefär så vi gjorde, men vi flyttade pga jobb. Vi hade oxå bott i vårt hus i 8 år och det var färdigrenoverat, osså säljer man det......
Men vi trivs superbra i vårt nya hus och det kommer ni att göra i ert nya oxå. Vi har massa renovering framför oss bara.
Väntar med spänning på att få följa er flytt osv.

massa kramar och en trevlig helg

Mary sa...

Grattis! Blir ni kvar på samma område som ni bor nu?
Kram Mary

Anonym sa...

Grattis !!!
Till det nya huset!!!

Anonym sa...

Grattis !!!
Till det nya huset!!!

Anonym sa...

Jamän åååååh vad roligt!
Ett stort GRATTIS!

Och det klart att ett beslut kan vara lika väl genomtänkt även om det gått en vecka istället för en månad.

Vad spännande dagar ni haft, och har framför er också för den delen.

Stort lycka till med försäljningen av ert "gamla" hus!

Flingan sa...

Stort grattis!
Är så nyfiken på det nya finfina huset....
kram

Isabelle sa...

Grattis! Vilken grej!! Kommer ihåg känslan när huset var i hamn, hur man redan flyttat in där i tanken. Storasyster har skvallrat vilket hus det gällde, ser ju SÅ idylliskt ut! Och ni lär ju inte ha några problem sälja det nuvarande huset heller, det verkar vara så himla mysigt. Ville bara säga grattis (och hoppas tekniken följer med mig denna gång, har försökt kommentera hos dig flera gånger tidigare men det blir bara tekniskt error - tror det är någon macgrej) kram och ha en riktigt trevlig helg!

MalinKa sa...

Men SHIT!! Grattis så jättemycket! Det kommer att bli så fint!! Huset är super ;) Glad för din (er) skull och ser fram emot finfina bilder på nya huset i framtiden!

Anonym sa...

Grattis!!! Jättekul!!!

Kram Annette

Anna i den vita soffan sa...

Vad kul! GRATTIS!!! Hoppas verkligen att du visar bilder snart.

Vi har också gjort en grej idag som jag för två veckor sedan inte alls trodde skulle hända - åtminstone inte nu...

Kram och hoppas ni får en mysig helg!

Åsa sa...

Stort grattis!! Sen måste jag ju få säga att jag är sjuuukt nyfiken!

Mys liv och hem sa...

Men grattis!Nu vill jag ha bilder :)

Anonym sa...

WOW! Vad häftigt! Åhhh så nyfiken jag blir på hur ert nya hus ser ut. Jag gillade ju det jag sett av ert nuvarande hus supermycket. Så nu är jag supernyfiken :-)!

Du har vunnit något på min blogg! :-) GRATTIS! Anna är i fjällen just nu, så hon hör av sig till dig i slutet av nästa vecka tror jag. KRAMAR!

Anonym sa...

Hej!
Jag kan tänka mig vilket hus ni förälskat er i....Det finns inte så många hus ute som jag skulle vilja ha men just det här är underbart fint....
Jag har själv tittat & önskat att få äga det. Om det är det hus jag tror att ni köpt så GRATTIS!

Trevlig helg!

Ps. Ska bli intressant om jag tänkte på rätt hus.... ;)

plingan sa...

Dubbelgrattis! Såg att du även vunnit tävling hos dahlarna.
När går flyttlasset?

cpmamman sa...

Tack för titten och grattis till köpet!

Kul med lyckat husköp. Vi ska också försöka få till ett nytt köp för huset vi bor i nu vart inge bra i slutändan :D

Anonym sa...

Men såå roligt- grattis!! Det ska bli jättespännande att få se bilder från ert nya hem framöver! Jag är förresten tillbaka i bloggandet nu :)...

Kram
Cina

Unknown sa...

Men grattis, så fantastiskt! Detta är helt klart värt en första kommentar från min sida. Dags att avslöja nu hur detta underverk ser ut och ligger:)
Vi har förresten också blivit husägare, nacka är the place to be och vi flyttar in i slutet på maj. Hurra!

Kramar, Bea

Jenny sa...

Så spännande det låter med husköp och flytt! Grattis!!!
/ Jenny

Besökare