Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 21 mars 2009

Chokladkolakakor

Jag och Olle har bakat idag.
Vi bakade supergoda kakor efter ett recept som jag fått av en kollega på jobbet.
Här kommer receptet:
Chokladkolakakor
"Lite mjuksega, lättbakade och mycket goda småkakor"
(ca. 30 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk siktad kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Rör smör riktigt poröst med socker och sirap. (Lättast med elvispens degkrokar eller i matberedare). Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela dagen i två bitar, rulla ut dem till längder. Platta till längderna rejält på plåten, räffla dem med en gaffel. Grädda i 175 graders ugn i 15-18 min.
Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga kvar och svalna på plåten tills de är alldeles kalla.
Våra kakor blev enormt populära här hemma trots att de varken blev sega eller mjuka, utan snarare hårda och knapriga! Men nästa gång gräddar vi dem något kortare tid.

7 kommentarer:

Julia sa...

Mums vad gott det ser ut! :)

Marie sa...

Ja det låter riktigt smarrigt :-)

m sa...

Så gott det ser ut! Och i nya skålen!

Anna i den vita soffan sa...

De verkar goda! Jag gillar ju det mesta i chokladväg så... Bunkarna är toppenbra att baka i, eller hur! Vad härlig din bild med äpplena är! En energikick. Hoppas helgen varit bra! Kram!

Therese sa...

Oj vad mysigt det ser ut....och gott för den delen!

Åsa sa...

De där måste jag bara prova!

Anonym sa...

Åh, det där lät jätte gott, måste prova :-)

Besökare

Bloggtoppen.se