Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 23 april 2009

en skön vårdag och kryddiga färsrullar

Syrrans superfina kaffekoppar!
Nu kan man äntligen säga att det är VÅR (även här uppe i Piteå)! Vi har fortfarande löjligt mycket snö kvar, men hela veckan har bjudit på sol och många härliga plusgrader så nu töar det för fullt. (Kanske, kanske kan våren komma ikapp sig själv om det fortsätter så här fram till Valborgs)?!
Idag har hela familjen besökt polisstationen för att göra pass inför sommarens efterlängtade utlandsresa. Efter fotograferingen (jag såg verkligen helt galen ut på det där passfotot) köpte vi glass och satte oss på en parkbänk utomhus för att njuta av solen. Så underbart skönt att kunna äta glass utomhus utan att frysa! Kan förresten rekommendera nya Nogger -mint om ni inte smakat den. God!
Kvällen har jag tillbringat i syster-ysters trevliga sällskap. Fotade några bilder hemma hos henne, bland annat dessa fina gamla kaffekoppar som jag gillar skarpt!
Idag lagade jag jättegoda, kryddiga tandoorirullar till middag. Till dessa åt vi couscous, youghurt och sallad. "Biffarna" är väldigt enkla och snabba att göra eftersom de sköter sig själva i ugnen medan man fixar allt det andra. Här kommer receptet:
Tandoorikryddade färsrullar
600 g blandfärs (nötfärs går också bra)
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
3 msk tandoorikrydda
1 msk garam masala
1 msk koriander
1 msk färskriven ingefära
1 1/2 dl matlagningsyoughurt el. turkisk youghurt
Ugn 225 grader. Blanda färsen med salt, pressad vitlök, kryddor och finriven ingefära. Rör ner youghurten. Forma färsen till avlånga rullar. Smörj en plåt med olivolja. Lägg rullarna på plåten. Sätt in dem mitt i ugnen i ca. 15-20 min (tills de fått fin färg).
Servera med ris eller couscous, sallad, tjock naturell youghurt, bröd och pressad citron.

4 kommentarer:

Maria sa...

Vilka fina kaffekoppar!
Jag har haft tallrikar i det där, lite blekta. Men dem har jag gett bort till något av min systers barn.

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Håller med Maris, kopparna är jättefina.
Måste nog prova på det där receptet för det låter jättegott.
Jag läste om ditt fina inlägg om dina barn som verkar vara jättesams för det mesta. Önskar att jag också kunde skriva det men med en åldersskillnad på 4.5 år så är det inte så...Det är mest kompisar som gäller och mycket syskonbråk, men dom leker förstås också med varandra.
Här har våren också börjat att ge sig tillkänna men det finns fortfarande en hel del snö kvar.
Ha en bra dag. Kram

Marie sa...

Underbara retro koppar. Gillas! Receptet låter smarrigt. Ska jag spara. Trevlig helg.

elli sa...

Hej syster och tack för besöket igår,det var trevligt!Ser fram emot dig och barnens besök i morron,det blir skoj!Kopparna är fina och även mina he he vi ses kram elli!

Besökare

Bloggtoppen.se