Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 5 april 2009

sammanfattning av en fullspäckad helg

Puh... så skönt! Sent omsider har jag nu äntligen sjunkit ner i soffan med datorn i knät. Har knappt hunnit kolla mailen under de senaste dagarna, och är fortfarande lite lätt uppskruvad efter en intensiv men rolig helg! Fredageftermiddag inleddes med ett besök av faster Marie (som för närvarande är hemma på blixtvisit mellan Thailand och Rhodos). Sedan tog farmor och Marie med sig barnen till frisören för lite toppklippning och en stund senare kom de nyfriserade älsklingarna hem med inhandlat fredagsmys-godis och med håret i coola regnbågsfärger (lyckligtvis lätt att tvätta ur). Sen blev det mumsig middag (ett av våra favoritrecept) bestående av ugnsstekt lax med babyspenat, vin, grädde och parmesanost. Alltid lika gott! Tror förresten att jag ska lägga ut det enkla receptet här på bloggen någon dag om jag kommer ihåg det. Lördag f.m hastade jag runt på stan i jakt efter en inflyttningspresent till kompisen Mattias som flyttat sambo i hyrt hus på Fårön. (Letade även lite halvhjärtat efter något nytt att ha på mig till kvällens fest men hittade inget intressant så det fick bli en grej ur garderoben). Hittade dock slutligen en rätt bra present, en vacker orkidée i en hög vit kruka. Hela eftermiddan spenderade vi sedan med våra barn på Nimby´s värld ute på havsbadet. Några timmar senare vidare på inflyttninsgsfest hos nämnda kompis. (Barnen utlånade till farmor). En rolig kväll! Sjöng Singstar för första gången i mitt liv. Måste faktiskt säga att det var rätt så modigt av mig eftersom jag var nästintill nykter då! Idag fick vi hem barnen från farmor och Marie lagom till lunch. Jag och Nelly gjorde en god omelett som vi åt med grillkorv och tomater. Sedan "våffling" av hennes hår inför den discoinfluerade dansshowen. (Det var dock verkligen i sista stund vi kom på att vi behövde en våffelapparat, men gulliga faster Marie levererade omgående sin gamla 80-tals krustång som visade sig funka prima). Sedan ut till Havsbadet igen där det blev stor SHOW! Mammahjärtat höll på att spricka av stolthet när en mycket fokuserad tjej och hennes lika fokuserade danskompisar visade upp alla coola disco-moves som de tränat in under terminen! Fantastiskt duktiga! Sedan hem till makens goda middag, och efter det vidare till trevlig junta där en mycket tålmodig och pedagogisk virkfröken introducerade några av oss i den inte alltför enkla, men roliga virktekniken! Idag fick jag även min skärbräda som jag beställt av Maria. (se bild nedan) Den kommer att bli som en tavla i köket. Så fin att jag knappt kommer nämnas skära och hacka på den!

Nu ser jag fram emot en riktigt god natt!

4 kommentarer:

Mys liv och hem sa...

Vilken härlig helg ni har haft.Hoppas på fortsättning under veckan.Ha det goot

Hemma hos Bröderna Bus sa...

En helg som det verkar ha varit fullt upp, men samtidigt jättemysigt.
Jag förstår att du var stolt över din lilla flicka, det med all rätt.
Ha en bra början på den nya veckan. Kram

Maria sa...

Tack för reklamen!
Jag bruckar skära på baksidan av skärbrädan och lägga upp på framsidan. Då håller den sig fin ännu längre!

Therese sa...

Jättefin skärbräda...ni verkar ha haft mycket att göra i helgen. Jag längtar tills våra barn blir pigga så att vi slipper vara inne nu när det börjar vara mysväder ute.

Besökare

Bloggtoppen.se