Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 23 maj 2009

objudna gäster i sängen

För precis en vecka sedan var jag med om en ganska läskig händelse i samband med läggdags. När jag kröp ner under täcket i vår säng vid 01-tiden på natten så kände jag något skärande vasst mot benet. Tänkte spontant att jag råkat sätta mig mot någon hård leksak, kanske en legobit som blivit kvar efter barnens lek under dagen.
Jag lyfter täcket för att titta efter vad det är och då surrar det till och en stor, fet geting flyger upp och sätter sig nere på golvet. Smått chockad och ganska darrig dödar jag den snabbt med ett kollegieblock som ligger vid sängen. Bettet på benet sväller upp och det värker rejält i hela benet men det blir lyckligtvis ingen allergisk reaktion på det. (När man aldrig blivit stucken tidigare vet man ju aldrig hur man reagerar på giftet).
Det otäckaste med det hela var att Olle bara några minuter innan hade kommit över och lagt sig i mitten av vår säng, så det var ju väldans tur i oturen att getingen stack mig och inte han!
Jag har aldrig tidigare varit rädd för getingar och jag ska försöka att inte bli det framöver heller, men just nu känner jag mig faktiskt lite nojig och hela veckan har jag tittat igenom sängen väldigt noga innan jag krupit ner där. Jag förstår att sannolikheten för att det ska hända igen är lika med minimal men det krävs nog några fler getingfria nätter i sängen innan nojan har lugnat ned sig!

6 kommentarer:

Bokmalen sa...

Hua, vad läskigt!! Blir ju nojjig av att läsa om det... Tror jag måste kolla en extra gång innan jag lägger mig!??
Tur att det gick bra!!
Kramen, Maria

Anna i den vita soffan sa...

Läskigt! Jag var med om en liknande grej förra året när jag satt vid datorn så sent att det blivit alldeles mörkt omkring mig. Då kände jag nåt som killade till vid benet och jag strök reflexmässigt bort det med handen och då stack en geting mig i fingret. Det jobbiga var att det tog en bra stund innan jag hittade getingen och kunde döda den. Men det hände inte fler gånger så jag tror inte du behöver vara rädd för att det ska hända igen. Kram!

Nettan sa...

Tack för kommentaren hos mig.

OJ! det var inte så roligt med din "sängkamrat".
Läskigt, jag skulle då flyga rätt upp.

Du får ha en skön söndag.
// Nettan

Mary sa...

Men fy! Jag hatar getingar och blev premiärstucken förra sommaren. Inte skönt och jag ogillar dom bara mer efter det. Hade en STOR geting krypandes på golvet vid köksbordet häromdan. Är glad att sonen inte hann få tag på den eftersom han stoppar allt i munnen. Så jag körde helt sonika över getingen med sonens gåvagn som påpassligt stod parkerad bredvid!

Jenny sa...

Usch för getingar! Finns inget djur som stressar mig så mycket som att ha en geting runt sig. Det går bara inte att göra som alla säger "sitt bara still"!!! Har många gånger stålsatt mig speciellt när barnen är med, vill ju inte överföra min skräck till dem!
Men håller med, risken för att det ska hända igen måste ju vara minimal. / Jenny

Therese sa...

Inte kul med getingar...vi har många hos oss! Det sägs ju att de inte gör husfolket något men jag tycker att du precis har bevisat motsatsen.

Besökare