Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 27 maj 2009

sköna maj- eller ett hägg inlägg

Maj månad har varit riktigt fin med mycket sol och vårsköna temperaturer. Idag regnar det, men det är nästan första gången på hela månaden så det är bara behövligt. Vi har en jättestor hägg på vår gård. Den doftar underbart och just nu blommar den så här härligt och rikligt, alldeles vitt och fluffigt:

Under de senaste tre somrarna har den, liksom många andra häggar, drabbats av äckliga larver (häggspinnmal) efter blomningen, men jag både hoppas och tror att den kommer att klara sig från det i år för under förra sommaren blev den bara ytterst lite angripen. Grannen blev dock så besvärad av sin läskiga "spökhägg" att han kapade ner den redan första larvsommaren för tre år sedan. Jag kan förstå honom för det är inte kul med de där läbbiga små vita maskarna, men jag är glad att vi har stått ut med vårt träd för nu är det verkligen fint.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja jag håller med, tur ni härdade ut med larverna! Häggen är jättefin!

Nika

Zäta sa...

Jag vill också ha hägg!

Men vad läskigt med getingarna. Själv har jag getingfobi.

http://blogg.zettervall.se/#post161

Besökare