Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 6 september 2009

allrummet- favoritrummet!

Så här såg rummet ut före:
Ett jättestort rum med hela 3,60 i takhöjd och nytt superfint såpat furugolv. Helt enkelt härliga förutsättningar! Mindre roligt: Tråkig vit väv på väggarna (typ sådan väv som man brukar ha på badrumsväggar). Vid första anblicken hade jag egentligen inget emot det "mjölkade" furutaket och de mörkbruna pelarna, men nu i efterhand är jag glad att vi tog beslutet att låta målarna sprutmåla både tak och pelare vita. Det blev så mycket finare så här: Tapeten på fondväggen kommer från Mio (en utgående kollektion som såldes ut för 99 kr/rullen). En ganska vild chansning som faktiskt blev mycket bättre än väntat, och dessutom väldigt mycket billigare än om vi hade tagit förstahandsvalet- en snygg grön retrotapet från Intrade. Övriga väggar har enfärgad vit tapet från Borosan. Den mörkbruna soffan "Monza" och den svarta ryamattan kommer båda från MIO, soffbordet från Ikea. Likaså den vita träpersiennen i fönstret. Taklampan "Mir" kommer från webshopen Anna Doll. Stringhyllan har vi ärvt från Niklas farbror, tidningshyllan kommer från min farmor och blombordet har vi hittat på Nolias antikhörna. Den runda vita bordlampan är från Kermaix i Piteå. De vita, ulliga PS- fåtöljerna från Ikea har vi nog haft i minst 10 år. De orange/vit mönstrade retrokuddarna i fåtöljerna är från ellos. Allrummet ligger lite högre upp med en liten halvtrappa från golvet i hallen utanför. I andra delen av rummet har vi bland annat TV, bokhyllor och databord. Ja, det mesta får plats i detta rymliga mysrum. Helt klart mitt favoritrum i huset! Ikväll blir det att bänka sig i soffan framför säsongsstarten av "Ensam mamma söker..."! Och nära mig i soffan ligger en trave Lambi näsdukar. Inte för att jag blir särskilt rörd av programmet, utan snarare för att min näsa nyser och rinner nästan oavbrutet idag. Är så förkyld! Men jag är knappast ensam om det.

16 kommentarer:

Bokmalen sa...

Nämen, alltså, jag blir alldeles till mig i trasorna!! ;) Vilket rum!!!! Alltså hela huset är ju hur underbart som helst!!!
Förstår att ni trivs.
Hoppas du kryar på dig fort. Själv har jag klarat mig hittills... Peppar, peppar.
Kramen, Maria

Liza sa...

Åh, så fint ni har gjort! Vilket underbart rum!! Fint med tapeten och bra beslut att måla tak och pelare!
Krya-på-dig-kram!
Liza

Mys liv och hem sa...

Oj,oj,oj så fint.Alltihopa är som en tavla.Ljuset,tapeten WOW.Vilket klipp ni gjorde.Jag är imponerad.Ha en skön kväll och krya på dig

Isabelle sa...

Wow! Förstår att det är favoritrummet. Vad fint ni har gjort! Snygga möbler och detaljer och jag ÄLSKAR verkligen tapeten. Undrar om den går att få tag i än? :-)

m a r i a k o d e n sa...

Åh.....Så himla himla superfint.....
Tapeten var ju klockren! Helt perfekt!

Lovely.

Frida sa...

Så superduper fint!Blev ju klockers att måla taket och pelarna också!
Ska bli roligt att se det live när vi får ihop det framöver.
Krya på dig!
Kram!

Sofia sa...

Otroligt mysigt rum!

Malin sa...

Jisses så vackert rum! Det skall du vara nöjd med och vilken proffsig "inredare" du är:) Supersnyggt! Kram

Åsa sa...

Så snyggt! Skulle absolut vara mitt favvorum också.

Fia sa...

Förstår att du tycker att det är favorit rummet - det är verkligen jättefint - personligt å med en härlig mix....

mvh Fia

Anna Fredag sa...

Ännu ett superfint rum! Förstår verkligen att ni trivs i nya huset. Vi har såpade furugolv i nästan hela huset och det är verkligen hur mysigt som helst! Skönt mot fötterna och fint mot vita väggar. Hoppas du kryar på dig snart, lite potatis- och purjosoppa kanske kan hjälpa...;-)

MalinKa sa...

SuperWow till alla dina bilder hittills. Flytta till nytt hus vill jag inte, men efter dessa bilder har jag (till Jonas stora missnöje) börjat surra om renovering renovering renovering på resten av Kedjegatan!! =)
Verkligen kanonfint!!! Det säger jag dessutom i förväg till resten av era rum fast jag inte sett dem än!! =P

petra sa...

Sååå jäkla snyggt.
Förstår att ni trivs i detta superfina hus.

kram på er

caroline sa...

super fint!!! detta rum är verkligen huset pärla.. kram c

Therese sa...

Jag blir så avundsjuk.....detta rum är så mysigt. Tycker att det är så fint med högt i tak. Bjälkarna förstärker intrycket...förstår att det är ett favvorum!

Lina sa...

Jättesnyggt!

Jag gillar verkligen er stil, en blandning av gammalt och nytt, köpt och fått. Vem skulle inte trivas där - jag gör det då redan!

Kram kram

Besökare

Bloggtoppen.se