Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 12 september 2009

trevlig överraskning i trädgården

Det här fina lilla trädet växer nedanför vår veranda vid husets entré. Jag har inte haft klart för mig vad det är för ett träd och har heller inte hunnit lägga någon större vikt vid att ta reda på det. Under sensommaren har det vuxit ut intressanta små gröna olivformade bär på trädet vilka nu har mognat till lite större mörkblå frukter- Japp, plommon! Hade inte alls väntat mig det. Massor av jättegoda små frukter att äta direkt från trädet. Jag tror inte att det är särskilt vanligt med plommonträd här uppe i Norrbotten (eller ?) så det är antagligen därför som jag inte hade väntat mig det, men en riktigt trevlig överraskning var det i alla fall! Gillar skarpt att ha alla dessa uppvuxna fruktträd så nära inpå!

Vackra och goda små plommon!

10 kommentarer:

Therese sa...

Ja det är något speciellt med att kunna plocka frukt direkt från träden. Känns mysigt på något vis.

Zäta sa...

Grattis!

Vi har ett plommonträd men inga plommon. Det fick en slags bladrost för några år sedan och sedan dess kommer det ingen frukt.

Catarina sa...

Oj, jag visste inte ens att man kunde ha det här uppe.
Kanske vi ska byta ut en del träd och plantera lite fruktträd istället...

Annas resa sa...

Vilket underbart fynd! Jag har också velat ha plommon i trädgården men inte trott att det skulle gå så bra här uppe i norr. Jag önskar att ajg också kunde göra fynd i vår trädgård - en förrymd kanin skulle vara kul att fynda!

mikaela sa...

Vilken lycka! Jag har planerat ett plommonträd i sommar av sorten Tuna (gula söta frukter). Hittills har vi bara fått ett plommon men det var gott och sött!

Bokmalen sa...

Ja, det var ju verkligen en trevlig överraskning!! ;) Å, inte alls vanligt med plommon, tror jag!?? ;)
Kramen, Maria

Nyckelpigan sa...

gomorron på dig. men så trevligt med ett plommonträd. inte illa det. hoppas dom smakar bra också. önskar dig en bra måndag - kram

CitronerGula sa...

Vilken trevlig överraskning! Har inte hittat något ätbart i vår trädgård och nu har vi bott här 3 somrar, så det är nog bara att ge upp hoppet!!!
Drömmen är ett eget växthus. Men det lär dröja nåt år...

Anna Fredag sa...

Vad kul! Ja, det är verkligen en rolig grej det första året i ett nytt hus att se vad som kommer upp här och där! Vad tråkigt att det är så svårt att odla plommon som är så supergott!

Ninni sa...

Visst är det mysigt att kunna plocka sin egna frukt i trädgården. Plommon är ju dessutom så gott. Kanske har ni tur så att plommonträdet står i ett skyddat läge om det nu inte är så vanligt med plommon däruppe där du bor.
Tack för kommentaren hos mig.
Må så gott!

Besökare