Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 23 oktober 2009

rapport från sjukstugan

Här hemma råder influensa och vård av sjuka barn. På två veckor har vi redan sju VAB- dagar (Två dagar fler än vad vi hade totalt sett på båda barnen hela förra året) och det lär bli fler dagar i början på nästa vecka eftersom Olle är ordentligt sjuk. Jag och Niklas försöker dela lika på VAB- dagarna så långt det är möjligt men det är ändå inte helt enkelt eftersom ingen av oss har jobb som inte kräver att man är där, om man säger så. Samtidigt vill man ju vara med sina barn och inte lämna bort dem till någon annan när de är såhär sjuka.
Nelly insjuknade förra lördagen och har varit febrig och hängig och hemma från skolan sedan dess, men sedan nu ikväll bedöms hon faktiskt vara helt frisk! Olle åkte dit natten mot i torsdags och han verkar ha drabbats hårdare än henne då han som sagt är riktigt hängig och har hög feber (40,5 grader idag).
Troligtvis handlar det om den omtalade svininfluensan eftersom de barn på skolorna här runt i kring som man kollat, har fått detta bekräftat. Vi är alltså långt ifrån ensamma om att ligga hemma sjuka just nu. Jag hörde att det var 600 sjukanmälda elever på Piteås skolor förra veckan...
Vi vuxna i huset är i alla fall friska och pigga ännu (med undantag för lite små känningar i halsen lite nu och då) och att vi mår bra underlättar förstås hela situationen!
Trevlig helg på er!

5 kommentarer:

Therese sa...

Roligt att Nelly känner sig piggare...hoppas att lilleman också blir frisk snart!

Frida sa...

Känner igen det där.Vi har varit hemma sedan tisdag förra veckan då A blev sjuk.Nu är han äntligen feberfri! Hoppas helgen blir bra! KRAM!

MalinKa sa...

600 sjuka elever och knappt en enda elev i alla mina klasser var frånvarande....kan man ha mer otur?? =P

petra sa...

Usch, fy så trist med sjuka barn.
Dem får krya på sig.

Jag hade nog oxå svininfluensan för ca 2v sen. Var hemma i 10 dagar och var riktigt kass. Har nog aldrig varit så dålig.

Stor kram och hoppas ni vuxna slipper sjukan.
kram

Anna Fredag sa...

Usch, vad hemskt det låter! Hoppas ni är ännu mer på bättringsvägen nu i alla fall! Kram!

Besökare