Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 15 augusti 2007

En skön onsdag!

Utlandsvärme, långlunch, trotsutbrott och massage Vilket underbart väder! Soligt och varmt, och ja då trivs jag som allra bäst. Det är dessutom fortfarande lugnt på jobbet, så jag övertalade maken att träffas på stan för att luncha tillsammans (enda gången vi får prata i lugn och ro utan att bli avbrutna ungefär 5 gånger i minuten)! Vi köpte med oss förvånansvärt goda räkmackor på Subland (jättegott grovt bröd och riktigt fräsch fyllning) och satte oss utomhus för att kunna njuta av värmen. Jag hade kunnat sitta där resten av dagen, men så kom vi på att vi skulle gå och köpa utelampan som nu äntligen kommit till affären. Vi har bytt utelampor på huset i sommar, men lampan som ska sitta vid garagedörren har vi väntat på i två månader nu. Niklas var helt cool när han såg till att vi fick ner priset på lampan eftersom vi fått vänta så länge. Jag klarar dock inte av sådant (prutning) så jag försvann nervöst in bland alla lamporna under tiden. Såg då en jättesnygg, svartmönstrad taklampa som skulle bli superfin i vardagsrummet. Innan vi åkte tillbaka till jobbet efter en riktig långlunch, sprang vi slutligen in på Systemet och ordnade med snaps till den kommande kräftskivan. Det blev en sval och fräsch flaska, med innehåll som ska smaka av dill och kummin. (Ja, man luras ju nästan att tro att innehållet faktiskt smakar gott). När jag hämtade barnen på dagis vid tretiden, fick Nelly ett riktigt vrål-och skrik utbrott (utomhus på dagisgården förstås)! Detta utlöstes av att jag inte kunde stanna kvar och leka med henne i "djungeln". Mitt i allt utbrott skrek hon plötsligt "Får jag dricka oboý när jag kommer hem"??? , vilket faktiskt var lite lustigt eftersom hon inte frågat efter detta en enda gång under sommaren...men jag nappade direkt och lovade att hon skulle få det, likaså lillebror. Det räckte för att hon skulle lugna ned sig, glömma bort djungelleken och följa med mig hem. Efter en middag med spagetti och köttfärssås, åkte jag helt onsdagslyxigt iväg till Jennie på Stadskällans SPA, för att njuta av en halvtimmes lång massage. En riktigt skön onsdag!

8 kommentarer:

Sofia sa...

Så härligt det låter med massage! Borde egentligen ingå i jobbet eftersom vi sitter framför datorn =)

Annas resa sa...

Håller helt med om spriten - det låter som att det ska smaka gott, men det gör det aldrig!
Ska själv till Jenny i eftermiddag och har unnat mig en hel timme... mmm...

hem ljuva hem- helena sa...

sofia: Ja, det borde verkligen ingå i jobbet! Arbetsgivaren borde förstå att det skulle löna sig på sikt.

anna: Vad bra att du också unnar dig en massage, och en hel timme dessutom!! Det är du värd.

Frida sa...

Hej tjejen!Nu har jag fixat till det så jag kan kommentera!!! Vad skönt med massage!Blev jäääätteavis.....Har funderat på att hälsa på på jobbet nån dag framöver.Jag hör av mig!KRAM!

Liza sa...

Hej Helena! Kul att hitta dig i bloggvärlden!
Välkommenkram!

hem ljuva hem- helena sa...

frida och Liza: Jättekul att ni har fixat det så att ni kan kommentera. Kul att ni är här!!

Liza:(nyfiket!)Har besökt din blogg men har inte lyckats lista ut vilken Liza du är,,,Är du månne frisör till yrket?! (-: för isååfall är jag med!

Frida sa...

Helena, jag vet att du egentligen vet vem Liza är..... ;-)

hem ljuva hem- helena sa...

frida(och Liza): okej, nuuu är jag med!!! (-:

Besökare