Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 21 september 2007

fyra år!

Idag är ingen vanlig dag, för det är Nellys födelsedag-tralalala!! Ja, idag har vi firat vår underbara lilla tjej som (äntligen) fyller 4 år. Oj, vad hon har längtat- efter kalas och presenter, men också efter att äntligen få säga att hon är fyra år! En pigg och framåt tjej, snäll och omtänksam, tuff och kreativ, och med en vilja av stål! Vid födseln en liten tjej, 2545 g och 45 cm, född en solig söndagsmorgon med akut kejsarsnitt. Ett fantastiskt minne! Jag tog ledig från jobbet idag och har haft en riktigt mysig hemmadag med barnen. Vi har pysslat (lagt pussel, ritat, målat och tryckt svampschabloner), spelat Lotto, läst böcker och bakat chokladmuffins. På eftermiddagen har barnen varit hos mormor och morfar några timmar, medan jag har gjort tårtor inför helgens kalas.

En koncentrerad konstnär.
Jag har gjort två ormtårtor idag! De var väldigt enkla att göra och jag lovar att de imponerade stort på barnen!
Vi gjorde de gamla vanliga chokladmuffinsarna från ett favoritrecept i "Sju sorters kakor", men poppade till dem lite med rosa glasyr och pärlströssel! (klart inspirerad av Leila)!
TREVLIG HELG!

5 kommentarer:

Frida sa...

Stort GRATTIS till Nelly på den stora dagen! Och vilka fantastiska tårtor!!!Vi passar på att fira A i helgen också eftersom det är lättare att göra det på en helgdag än på tisdagen som är den "riktiga" dagen. Inte bara barnen är imponerade av dina ormtårtor, det är även jag.MYCKET IMPONERAD! Hoppas att helgen blir bra!

Annas resa sa...

Ett stort grattis till Nelly från oss! Verkligen fina bilder på henne!
Barnen ser fram emot kalaset och idag har vi inhandlat Nellys presenter. Hoppas hon gillar dem. Kram!

petra sa...

grattis till stora Nellie på 4 årsdagen. Alltid kul att fylla år, presenterna lockar. fina bakverk du har gjort. ha en mysig helg med kalasandet.
kram

Mys liv och hem sa...

Grattis till 4-åringen.Det är så ljuvligt att se hur roligt barnen har det på kalas.Ha en bra dag

hem ljuva hem- helena sa...

Alla: Jag tackar så hjärtligt å Nellys vägnar!! Kram till er alla.(och Frida-tackar så mycket för komplimangen av ormtårtorna! Återigen- jag lovar att de är VÄLDIGT enkla att göra)!

Besökare