Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 21 oktober 2007

en lugn och skön helg

Helgen har varit väldigt lugn och skön. Det känns bra att få koppla av ordentligt för nu väntar återigen en intensiv arbetsvecka. Sista veckan i månaden är oftast den allra stressigaste på jobbet och denna ser inte ut att bli något undantag. Igår var hela familjen iväg en sväng på stan för att fika på Gallerian. Vi vuxna hade även hoppats på att få titta, bara lite, på kläder på MQ som ligger alldeles intill fiket, men att ens tro att detta skulle vara möjligt är att vara alltför optimistisk när det gäller våra barn... Varför skulle de ödsla 5 minuter av sin dyrbara tid i en tråkig affär när det finns härliga, frestande rulltrappor överallt!? Nåja, vi vuxna får shoppa kläder någon annan gång. Målet för dagen var ju i alla fall att fika och det uppfyllde vi utan problem. Efter en lugn eftermiddag åkte vi till farmor och Jan i Öjebyn där vi blev bjudna på en supergod middag. Proppmätta åkte vi hem och la barnen, och när de somnat satt vi i soffan och käkade pistagenötter tillsammans med var sitt glas rödvin. Vi är båda helt sålda på pistagenötter just nu! Har man väl tagit en så är det absolut helt omöjligt att sluta. Idag på morgonen var det trots allt några nötter kvar i skålen, och dessa åt Nelly upp med god aptit. Hon räds verkligen ingenting i matväg, utan är till vår stora glädje positiv till att smaka på det mesta. Idag har vi städat, tvättat och shoppat lite på Åhléns (två pocketböcker, en skjorta och en svart dekorationskvist). Sedan har vi också uppvaktat vår vän Daniel som fyllde 35 år i fredags. Familjen B bjöd på kaffe och en massa gott fika, och barnen lekte som vanligt jättebra tillsammans. Nu är klockan 21:00 och barnen har fortfarande inte somnat! I vanliga fall somnar de på en gång de lagt sig, men idag har Olle sovit för länge på dagen och är därmed inte tillräckligt trött nu. Han i sin tur håller sin syster vaken eftersom de sover i samma rum, och nu är hon arg och ledsen för att han stör henne. Puh! Kvällsrutinerna får verkligen inte tjorva så här. Ingen av oss blir glada av det. Olle älskar verkligen att sova ute i sin vagn på dagen. Han skulle kunna sova hur länge som helst, men nu är det tydligt att han inte behöver det längre. Från och med imorgon är det inte längre någon tvekan- nu är det max en timmas dagssömn som gäller!

8 kommentarer:

Annas resa sa...

Hoppas de håller det där med max en timmas sömn på dagis. Ibland är Ville så piggpå kvällen att vi misstänker att fröknarna flexar lite på hans sovtid...
Och inte berättade du igår att du köpt två böcker dessutom! Jag blir ju nyfiken!

Annas resa sa...

Hej igen!Jag har taggat dig! Kika in på min blogg så får du se. Nu är det till att fundera lite... :)

Anonym sa...

Låter som ni haft en riktigt skön helg, underbart! Även vi har haft en riktigt bra helg, och jag har, precis som du- en riktigt intensiv vecka jobbmässigt...

Hoppas veckan börjat bra :)!

Anna i den vita soffan sa...

Hoppas du får en bra vecka även om det blir stressigt! Mmmm, pistagenötter, så gott... kan äta massor...

hem ljuva hem- helena sa...

anna: Kul att du taggat mig!! Jag får klura ett tag och sedan återkommer jag när det finns lite tid till övers.

Glömde berätta om bokinköpen igår. Kanske för att det inte var särskilt märkvärdigt... Köpte Jesper Juuls "Ditt kompetenta barn" eftersom jag vill ha ett eget ex av den, och den andra boken köpte jag till Niklas- "Fallhöjd" av Nick Hornby.

cina: Härligt att ni också haft en skön helg! Man behöver verkligen ta igen sig på helgerna när jobbet är intensivt under veckorna! Ha en jättebra vecka!

anna (i den vita soffan): Jag tror att det blir en bra vecka även om det är mycket på jobbet! Ha en jättebra vecka du med!

Åsa sa...

Håller fullt och fast med om det där med sömn. Har oxå tjorviga kvällar pga för mycket sov på dagen. Lycka till

Anonym sa...

Vi vågar inte äta pistagenötter längre då dottern är allergisk mot allt vad nötter heter...och ger jag henne en puss efter att ha ätit, så kan det bli lite väl farligt för henne...
Så lyckostar...men ni får äta för oss också!
*
Ha en fin tisdag !
KRAM EVA

hem ljuva hem- helena sa...

åsa: Lycka till ni också! (-:

eva:ja, vi får njuta av nötter så länge vi kan och bara hålla tummarna för att ingen i familjen blir nötallergiker! (Vi kan lugnt äta för er också)!(-:

Besökare