Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 17 oktober 2007

kåvepeninpärs!

Blääh medicinen...
Följetong på sonens öroninflammation: I förrgår ordinerades han en penicillinkur (Kåvepenin) på 5 dagar á 3 ggr/dag. Vi är nu inne på dag tre med medicinerandet, och jag kan bara säga att jag längtar tills detta är över. Han fullkomligt hatar den där kåvepeninen, och det är en riktig pärs att få i honom den. Han försöker gömma sig när den kommer på tal, han skriker, svettas, spottar, fräser och är stark som en oxe när man försöker hålla fast honom...Bäst funkar det ändå med doseringssprutan och att vara två vuxna som hjälps åt, men i slutändan vet man ändå inte hur mycket som egentligen hamnat i magen då det tycks vara klibbig medicin precis överallt efteråt. Första dagen var han så söt när han verkligen ville försöka vara duktig. Då satte han sig själv på en stol, tog ut nappen ur munnen och sa (övertygande till sig själv) att "medicinen är god, den smakar äpple"! Men nej, den smakar inte äpple, och nu tror han inte ens på det själv längre... Olle har aldrig tyckt om att få flytande medicin, inte ens alvedon med skogsbärssmak. (Hans syster skulle dock gladeligen dricka upp hela flaskan av den om hon bara fick...). Tur i alla fall att alvedon finns i form av suppar. Well, well, medicinen måste ju tas, och det är oerhört tur att den finns (!) så det är inte mycket att göra åt denna vägran, men jag lider ändå med honom!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars liten.. Frida fick tabletter istället som vi mosade i lingonsylt då fick hon i sig dom utan problem.. flytande var inte lönt.
KRAM!

Anonym sa...

Ge honom en sked kolasås att skölja ner den otäcka smaken med snabbt efteråt.

Anonym sa...

Stackaren!Vill minnas att det smakar pärkeli den där medicinen. USCH! Hoppas att det värsta går över snart!

Anonym sa...

Hallå...vilken tid var du uppe...hihi ???
Har en dotter som inte kan svälja en liten allergitablett utan att först kroosa den i morteln ( hon är 22...) och så den lilla ( 9½ ) som jag tror skulle kunna svälja en elefant...hihi ! Men hon älskar flytande alvedon...så den får vi gömma !
Hoppas det blir bättre, ont i öronen är inte kul !
*
Ha en fin torsdag !
KRAM EVA

Mia sa...

USCH! vad jobbigt "been there done that" vår lilleman fick börja med tabletter när han var runt 3 år, han kväljer sig bara av flytande medicin, tabletter går strålande, längst bak på tungan bara och så vatten efteråt "sådär ja!" säger han bara nöjt! Kåvepenin är riktigt rävgift! Fy oct Blä! Hoppas det blir bättre snart! Hälsningar Mia

Anonym sa...

Usch, öroninflammation- stackars liten! Hoppas han kryar på sig snabbt.
Vi har en hostig lillebror här hemma för tillfället, som "tur" är så älskar han sin hostmedicin...

Mys liv och hem sa...

Stackarn,medicinen är ju verkligen inte god.Jag har en som inte heller gillar medicin.Tack och lov är han sällan och aldrig så sjuk.Ha det bra

Maria sa...

Går det inte att tillverka penicellin som suppar?? Borde ju inte vara omöjligt?

hem ljuva hem- helena sa...

liza: Varför har jag inte tänkt på det?? Jag frågade bara efter suppar, men det fanns tyvärr inte enligt läkaren. Det är klart att det måste vara lättare att få i honom krossade tabletter gömda i något gott...! Det får det bli nästa gång.

anonym: Tack för tipset! Gav honom en sked med choklasås idag efter han svalt medicinen. Det var i alla fall uppskattat!

frida: Ja, det räcker med att lukta på den för att minnas hur äcklig den verkligen var.

eva: Klockan på min blogg, dvs tiden för inlägget är lite galen, dvs den stämmer inte alls. Jag skrev mitt inlägg vid 21-tiden igårkväll, och kan lova att jag sov väldigt djupt och gott där vid 4-tiden i morse!! Hi, hi...(-: Jag måste nog försöka få rätt inställning på den där klockan.
(Olle kommer nog också att sitta och krossa sina eventuella mediciner i en mortel vid 22-års ålder!! Det verkar inte mer lovande än så)!

mia: Ja, det får bli tabletter här också nästa gång!! Förstår inte att jag inte tänkte på hur mycket enklare det måste vara!

cina: Ja, nu mår han bra, och efter 4 dagars vila i hemmets lugna vrå blir det nu åter dagis imorgon!!

my: Ja, visst är det jobbigt när de inte gillar medicin! Ha det bra ni också!

maria: Nä, man tycker ju inte att det borde vara några problem!! Kåvepenin om något borde ju bli väldigt "populärt" i suppform. Men det har väl att göra med att dosen skiljer sig rätt mycket.

Anonym sa...

Alltså.. vi har fått suppar till vår son en gång. Men de gillar inte att ge ut de av någon anledning.. det är en pärs med flytande.

Besökare