Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 14 oktober 2007

lite snö i gräset

Lilla pulkan åkte självklart fram ur förrådet, trots att det bara rörde sig om ett snödjup på typ en millimeter...

Sent igårkväll börjde det snöa ute och ett litet, tunt snötäcke låg fortfarande kvar idag under förmiddagen. Detta till barnens stora förtjusning! Efter lunch hade snön smält bort, temperaturen visade på plus sju grader, och det regnade ganska mycket. Ännu är det nog ett tag kvar innan den riktiga snön kommer.

Idag har jag varit förbi Gallerian och Åhléns. Det känns så himla bra att numera kunna åka in till stan en söndag för att göra lite inköp på fler ställen än bara Åhléns. Köpte bland annat ett ordentligt lager med både sockar och trosor till mig själv på Lindex. Behovet var stort!

Efter Olles dagsvila åkte hela familjen iväg till barnens farfar och Ulla, där vi blev bjudna på en jättegod trerätters middag. Väldigt söndagslyxigt!

Efter en hektisk vecka på jobbet har helgen varit både lugn och skön, men som vanligt har den gått alldeles för fort!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, den kvinnan kan laga mat!!:D
Förstår att barnen ville åka pulka, synd bara att snön försvann så snabbt!
Ha en härlig måndag!
Ps. Kom just på att jag har fått hålla i Aou...
KRAM!

Anonym sa...

Ni har snö och hos oss har det varit strålande solsken och härlig höstdag. Men så är det ju ganska många mil mellan oss.hihi
Vi brukar inte få åka pulka innan nyår så man blir lite avis på er som har snö mycket längre än oss.

ha en bra start på veckan.

kramkram

Anna i den vita soffan sa...

Förstår att barnen var lyckliga över att det snöat! Själv bävar jag lite inför denna vinter - jag kommer att ha tre små barn som skall kläs av och på varje dag med allt vad det innebär av små vantar, fleece-set, halsdukar etc. Vi går nog i ide denna vinter och kommer fram lagom till sandaltiden... Kram och hoppas att du får en bra vecka!

Mys liv och hem sa...

Mysigt med snön men ganska skönt att den inte stannade kvar.Jag tycker att vi har nog så lång vinter ändå,men barnen har ju mer att göra ute när snön kommer.Inget ont som inte har något gott med sig :-)Ha det bra (vilken snygg kamin ni har)

hem ljuva hem- helena sa...

Liza: Ja, just det. Jag tror att även Nelly minns att du hållit i Aou! (-:

petra: De senaste åren har det hänt något med klimatet här, så ibland har det faktiskt varit lite si och så med snö innan jul. Det har fallit lite snö men sen har den tinat bort och så har det istället varit halt och kallt under långa perioder. Får se hur det blir i år...

anna: Puh! Ja, du kommer verkligen ha fullt upp med påklädning av tre små!! Blir själv något matt av bara tanken! (-:

my: Ja, jag tycker också att vintern är nog lång ändå, så än får den hålla sig borta. Kul att du gillar kaminen! Ha det bra!

Anonym sa...

Åh snö! Jag ser faktiskt fram emot snön - tycker det blir lite ljusare och finare ute då! Det får gärna vara -5-10 grader och snö ute...
Hoppas veckan börjat bra!

hem ljuva hem- helena sa...

cina: Ja, visst blir det ljust och fint ute med lite snö. Fast för mig får det gärna vänta en månad till. Veckan här har börjat si sådär med öroninflammation på lillkillen... Ha en bra vecka!

Besökare