Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 25 oktober 2007

sju sanningar om mig

en närbild på min nya fina vas från Indiska

Jag har blivit taggad av Anna att skriva sju sanningar om mig själv. Här kommer de. (Av tidsbrist hinner jag tyvärr inte länka till eller meddela några andra utvalda bloggare att skriva sju sanningar om sig själva, men jag tror att jag återkommer till det en annan gång !

Okej, här kommer de:

* Jag är och har alltid varit ganska fåfäng! Jag sminkar mig dagligen, och stiger upp en halvtimma före alla andra i familjen för att hinna med allt fixande. Fåfängan har dock minskat betydligt med åren...

* Jag är en kreativ själ i ett spännande men ganska fyrkantigt akademiskt arbete. (Dessa rader har jag knyckt från en insändare i tidningen Family living. Jag tyckte att beskrivningen passade rätt bra in på mig också). Missförstå mig inte. Jag gillar verkligen mitt jobb. Det är både omväxlande, spännande, utmanande och på många sätt väldigt kreativt. Dock inte i den meningen att det handlar om kreativitet i form av exempelvis färg och form, vilket jag tycker så mycket om! Min kreativa sida tar sig nu mest uttryck i ett stort intresse och omsorg för inredningen i huset. Fotograferandet känns också kreativt. I unga år ritade/ tecknade jag väldigt mycket och hade faktiskt en femma i bild samt en bildlärare med höga ambitioner för mig inom området! Tyvärr har jag aldrig utvecklat denna sida mer än så.

* Jag är av naturen lat. Jag tränar i perioder och kan tycka att det är riktigt kul, men jag blir aldrig någon riktig träningsmänniska.

* Jag är sedan ca. 15 år tillbaka totalt beroende av både lypsyl och sockerfritt tuggummi (Det ska vara av märket Extra- och helst med Eucalyptussmak).

* Jag njuter verkligen av god mat, gott vin, starkt svart kaffe (gärna med gott fika till), mörk choklad, mysa och tända ljus, umgås med goda vänner, bläddra i tidningar eller läsa en bra bok!

* Trots att jag är både lat och matglad väger jag samma idag som jag gjorde när jag var 16 år...(vare sig jag vill eller inte)...Är antagligen född med en ämnesomsättning som heter duga.

* Jag är totalt ointresserad av att titta på sport. Enda gången jag visar något intresse för sport är när jag känner någon som utövar den! Då blir det liksom en helt annan sak. När mina egna barn börjar med någon sport kommer jag säkerligen att tycka det är jätteintressant (oavsett vad det är) eftersom allt de gör intresserar mig. (-:

Det var allt för mig idag! (-:

6 kommentarer:

Annas resa sa...

Kul sanningar!
Döm om min förvåning när jag såg Nelly och Olle i barnens bokklubbs tidning! så fin bild också. Känn dig stolt.
Trevlig helg (om vi inte ses i eftermiddag)!

Maria sa...

Var det dina barn som var i Bokklubbstidningen? Jag tror jag vet vílken bild...Trevlig helg!

Anna i den vita soffan sa...

Ja, visst är det roligt att få "veta lite mer"! Tvingar en själv att tänka efter också...
Har haft en riktig "Kåvepenin-pärs" i veckan och då tänkte jag på dig och sonen. Usch, det är inte kul! Lilltjejen har fått halsfluss så det är 10 dagars kur - kombinerat med att hon kommit in i nån slags trotsfas då allt är nej, nej, nej. Inte byta blöja, inte ta på kläder, inte gå ut, inte sova... Jag är helt matt!
Trevlig helg till dig också!

hem ljuva hem- helena sa...

anna: (Tack)! Jag blev också förvånad!

maria: ja, det är mina barn som är med. Bilden visas nu i mitt senaste inlägg...

anna (i den vita soffan): Stackars er! Det låter inte som någon bra kombination med kåvepenin och en riktig trotsperiod!! Hoppas att hon mår bättre nu i alla fall!

Anonym sa...

Jag känner igen mig i en hel del av dina sanningar. Ha en härlig söndagskväll:)

hem ljuva hem- helena sa...

mia: Kul! (Hoppas att söndagskvällen blev bra trots din sjuka hals)!

Besökare