Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 7 november 2007

yoga

Igår tog jag äntligen tag i träningsbiten!! Har länge insett jag måste börja träna lite igen. Har ju ett väldigt stillasittande jobb framför datorn, och dessutom tillbringar jag även en del av fritiden framför den. Kroppen säger nu tydligt ifrån i form av en värkande rygg och nacke. Inte bra alls!
Tidigare gick jag på Power yoga, vilket jag trivdes jättebra med. Tyvärr slutade vår duktiga och inspirerande instruktör Sara eftersom hon hade så många andra järn i elden! Jag (med flera) hoppades länge att hon skulle komma tillbaka, men snart ett år senare måste man ju till slut inse att det tyvärr inte blir så! Jag bestämde mig därmed för att ge Iyengar yogan och Kristina en chans! Igår var det premiär. Jag och kompisen M tog oss äntligen iväg på ett pass.
Den här yogan var lite annorlunda i jämförelse med den tidigare, men många saker var ungefär samma och i det stora hela var det riktigt bra. Ryggen fick sig verkligen en rejäl genomkörare vilket kändes så himla bra! Nu ser jag redan fram emot nästa gång. Tyvärr blir det inte nästa vecka eftersom jag är bortrest då... Tränar ni yoga??
PS! (Ursäkta att det inte är några styckesindelningar i texten. Inläggsmallen vägrar göra som jag vill...).)-:

5 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Jag längtar något så vansinnigt efter att börja träna igen!! Jag som egentligen är rätt lat... Men nu känns det som att det vore så ljuvligt att få gå ut och springa eller simma eller nåt, utan min klumpiga kropp. Hoppas inspirationen håller i sig när jag verkligen kan börja träna igen om några månader... Har testat yoga, vore nog väldigt bra för mig att fortsätta med det efterom jag är rätt stel. Har tyvärr lite långt till träningsställen så det får nog ändå bli typ springa i skogen när det är dags. Kanske skulle gå en intensivkurs i yoga dock så att jag kan träna hemma? Gillar själva idén med yoga och andra österländska träningsformer!

Annas resa sa...

Blev inspirerad att börja träna med er när du berättade om det! Kanske attjag orkar med om ett tag, just nu vet jag inte om jag orkar hålla ut i en och en halv timme, som det ju tar.
Men jag kommer igen snart!

Anonym sa...

Jag har gått yoga för Kristina hösten 2005, men har inte kommit igång med den efter graviditeten.
Tycker hon är superbra!
Har ett träningskort på step-in så tanken är att prova hur deras pass är först då jag ändå betalar där.
Bara axeln slutar spöka så jag kan börja....

Har du kollat din mail?

Anonym sa...

Då man som jag inte är frisk och dessutom har mycket värk i kroppen så funkar yoga riktigt bra. Jag har ett pass som jag kör hemma på mattan, som är perfekt för en sjukling !
*
Ha en kanonhelg vännen !
KRAM EVA

hem ljuva hem- helena sa...

anna (i den vita soffan): Ja, det är ju en fördel med yoga, att man kan göra det själv där hemma när man har lärt sig grunderna. Jag har dock varit dålig på det. Vill helst ha en instruktör framför mig! Det känns mer inspirerande då.

anna: Jag hoppas att du kommer igen snart! Säg bara till när du är redo!! (-:

frida: Ja, hoppas att din axel blir bättre så du kan träna igen! Berätta gärna vad du tycker om yogan på Step in om du provar den! Kul att höra om fler ställen.

eva: Starkt av dig att orka motivera dig att göra yoga hemma, trots att du inte är frisk!! Men det bästa är ju att det är en träningsform som passar nästan alla, oavsett fysik. Ha en toppenhelg du också!! (-:

Besökare