Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 14 december 2007

matlagning och luciatåg

Denna fredagskväll har det varit fullt upp i köket! Jag har bland annat stekt och marinerat oxfilé, gjort en vanilj-och limedoftande creme brulée, samt förberett en rödvinssås med smak av kanel och enbär. Imorgon fortsätter matlagandet med bland annat potatismuffins med västerbottensost, sallad och laxcarpaccio. Till middag kommer en blivande 60-åring med sällskap för att uppvaktas av oss innan de reser till varmare breddgrader över jul och nyår.

Igår hade jag turen att få se hela 3 olika luciatåg. Ett på jobbet, ett på dagis, och sedan ännu ett på ICA Kvantum (Piteås lucia) när jag sprang in där på kvällen.
Det sötaste tåget var förstås barnens! Vårt dagis har som tradition att tåga utomhus, med vinteroveraller under lussekläderna, och glitter/tomtemössa ovanpå mössan! Mörkret, snön, islyktor och marschaller gjorde det både stämningsfullt och vackert.
Mindre kul var det däremot att stå ute och frysa! Temperaturen var inte värre än -6 grader, men efter en dryg halvtimma hade jag knappt någon känsel kvar i händer eller fötter trots att jag klätt på mig riktigt ordentligt. Att ta fram kameran och fota var därför helt omöjligt för mina stelnade fingrar, så Niklas fick därmed äran att sköta den uppgiften för en gångs skull. Annars lämnar jag ogärna ifrån mig kameran... Samtliga kort blev suddiga och visar bara en liten del av hela det fina luciatåget, men det berodde nog knappast på maken. (Någon rättvisa måste det ju vara)! (-: Att fota i mörker är aldrig lätt.

3 kommentarer:

Villa Nyhem anno 1918 sa...

visst är det vackert med barnen som går på rad i tåget,tyvärr har jag ej fått sett något tåg saknar det eftersom jag har gjort det i 15 år mvh villa nyhem anno1918, maria

Anonym sa...

Mysigt att lussa utomhus! Tim är så rädd för tomten att han satt och darrade i våra knän under dagis-lussandet. Vi hade förberett honom på att barnen (och han själv) skulle vara tomte men en pojke hade tomteskägg och det blev för mycket.Ha det bra! Vi ses!

hem ljuva hem- helena sa...

maria: Kul att du hittat till min blogg! Välkommen tillbaka! (-:

mikaela: Oj, det kommer att bli jobbigt för Tim med tomten på julafton!! Stackars liten!
Olle är så där fruktansvärt livrädd för Teletubbies (!) och för filmen Nemo(Hajen)!!

Besökare