Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 27 januari 2008

grundmålning pågår

Här har trappen börjat förberedas för en ommålning á la fräscht vita kanter!
För 5 år sedan genomgick vår trapp en ganska grundlig renovering. Det var då vi slet loss den gamla fula gröna plastmattan från trappstegen och sedan skrapade vi lim och ludd och trä under flera veckors tid innan vi slutligen kunde börja slipa fram träet som fanns någonstans under allt det där klistriga. Först slipade vi för hand och till sist med hjälp av en maskin. Sedan lackade vi hela trappen med ofärgat lack.
Nu har vi länge varit sugna på att måla om trappen, eller i alla fall delar av den, närmare bestämt de så kallade vagnstyckena som alltid (?) tidigare varit mörkbruna. Vit färg och penslar köpte vi för flera månader sedan, men när vi inte hann börja måla något före jul bestämde vi oss för att det måste ske i januari och /eller februari. Men när får man egentligen någon tid över för att måla en trapp när man har två små barn och vi båda jobbar (näst intill) heltid? Dessutom bör målarjobbet ske på kvällstid när barnen gått och lagt sig så att de inte ska springa rakt i färgen, och man är ju inte precis sysslolös den tidpunkten på dygnet heller!
Igår insåg vi i alla fall att lördagkväll ju blir en toppenbra tidpunkt för att börja måla eftersom vi ändå inte hade något annat särskilt för oss. Klockan 21:30 var vi i full gång och runt 23:15 avslutade vi det första passet. Fortsättning av trappmålning följer ikväll!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket jobb - att måla alltså, men det är roligt! Ska bli kul att få se förändringen! Hoppas på före och efter bilder!!:D
KRAM!

Maria sa...

Vilken rolig!! (hmm)lördagssyssla ;)
Men fint blir det!

Flingan sa...

Du har rätt! När har man nånsin tid när man har småbarn i huset? Man får helt enkelt ta sig tid. Och varför inte en lördagskväll? Jag förstår inte varför folk har lördagskvällarna som så heliga.
Nä, man får fånga tillfället när än det ges. Visst är det härligt när man äntligen satt igång!

Anonym sa...

Vad duktiga ni är- kommer bli jättefint med vitt! Jag skulle gärna vilja göra något åt vår trappa - men det får bli...en annan gång ;)!

Hoppas du har en fin måndag!

EVA / whiskyochchampagne sa...

Vilken fin lördagssysselsättning ! Det blir säkert jättefint...vitt är ju alltid kanon !
***
Ha en fin tisdag vännen !
KRAM EVA

hem ljuva hem- helena sa...

liza: Jag lovar att visa före- och efter bilder när jobbet är klart!

maria: Ja, det är ett roligt men något udda lördagsnöje! (-:

plingen: Ja, det är härligt när man äntligen tar tag i det och sätter igång! Skönt att det finns fler som anser att lördagskvällar kan vara något överskattade när det gäller vad man bör göra!

cina: Vi kanske kan inspirera er att komma igång med er trappa- på sikt!! (-:

eva: Ja, en rolig men troligtvis ganska udda lördagssyssla! (-: Ha en skön vecka! Kram!

Besökare