Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 3 mars 2008

måndag och trasig diskmaskin

Nu kan även vår familj sälla oss till den skara människor som under det senaste året haft en trasig diskmaskin av märket electrolux. Av alla klagomål att döma så har vi nog bara haft tur att den diskat näst intill friktionsfritt under 3 års tid. Men igår la den plötsligt av, bara sådär, och imorgon kommer reparatören. Förhoppningsvis går det väldigt fort att åtgärda problemet. Att handdiska är ingen hit för en småbarnsfamilj med konstanta högar av disk. Tur i alla fall att maken diskar nästan lika effektivt som maskinen (och rent blir det också) men hur kul är det egentligen?? Igår besökte vi för första gången Nimbys värld eller "Skeppet" på Pite havsbad, och som väntat var det himla lyckat för barnen! För oss vuxna med för den delen. Det var faktiskt riktigt fräscht och fint där, mycket finare än förväntat. Vi var där i totalt tre timmar och förutom att leka hann vi både äta lunch och fika på stället. Däremot blev det alldeles för mycket folk efter lunchtid och då blev det mest bara jobbigt. Nästa gång får vi försöka pricka in en vanlig vardag eller en mindre attraktiv helg så att vi får lite mer utrymme i tunnlar och rutschbanor. Nelly hade den stora turen att få ta i hand med självaste Nimby som tog en liten sväng genom barnmassorna. Min lilla tjej blev alldeles salig av lycka över detta spännande möte och hon tror nu på fullaste allvar att Nimby finns på riktigt och att hon både bor och sover på Skeppet... (Annars brukar hon alltid fråga om det är någon vuxen som klätt ut sig när hon ser sådana liknande utklädda figurer på stan eller på TV...). Efter utflykten till Pite havsbad blev det middag hos mina föräldrar vilket i sin tur innebar en hela massa grejjande med morfars spännande verktyg- till Olles stora lycka!

Collage från Nimbys värld:
För övrigt intog jag återigen husmorsrollen i köket under hela lördags eftermiddagen då jag hade fullt upp med att ta hand om "en massa" (nåja) lammfärs innan den skulle bli alldeles bortglömd där nere i frysen. Gjorde lammfärsbullar av två olika recept; Klassiska köfte med bl.a. oregano, kanel, mynta, vitlök, tomatpuré med mera, samt Marockanska färsspett med bland annat spiskummin och vitlök. De supergoda lammfärsbullarna avnjöts redan samma kväll med couscous, myntasås, sallad och ett glas rött! Nu ska jag ringa syster och höra om hon kryat på sig efter sin febriga helg. Verkar som att det är en himla massa människor med hög feber här i stan! Får se om vi klarar oss.

10 kommentarer:

Tjohalia sa...

Tråkigt att diskmaskinen gick sönder! Hoppas den är lätt att fixa.

Vilken härlig utflykt, kram Sandra

Anna i den vita soffan sa...

Tro det eller ej men våran diskmaskin gick också sönder i veckan och imorgon kommer reparatören! Maskinen är av märket Miele och det är meningen att den ska hålla mer än de 5 åren vi hittills haft den... Jag hoppas på att det i alla fall är något som går lätt att fixa, för i den här familjen är det jag som är jourhavande diskmaskin... Kram!
Och förresten - vilket härligt lekställe!

Annas resa sa...

Men alltså! Jag trodde att vår diskmaskin bara var ett måndagsexemplar. Kul att läsa om ert besök på Skeppet. Vi var där prick tio och var först på stället. Helt underbart (särskilt för en utbränd och ljudkänslig som jag). Efter lunch blev det riktigt fullt och ganska stimmigt. Jag hade tänkt tipsa dig om att ta varmt på dig om fötterna, för jag höll på att frysa ihjäl om fötterna där. Tack och lov hittade jag ett par lånetofflot att ta på mig.
Det lät supergott med lammfärsbiffar av olika slag!

EVA / whiskyochchampagne sa...

Vi funderade på att åka dit nån dag... Nu är ju dottern lite stor men minigolf och bowling är ju hur kul som helst !!!
***
Ha en fin tisdag !
K R A M från EVA !!!

Anonym sa...

Hej! Tillhör höga-febern skaran! har dock en hel diskmaskin av märket Wrilpool!:D
Hoppas den går fort att laga...
KRAM!

Anonym sa...

Hmmmm...köp ny maskin! Typ nu!
Annars, hann inte skriva det tidigare, men det var ett otroligt snyggt tyg du hade köpt.

Maria sa...

Oh, no!! vi har en Elektolux diskmaskin...hoppas att den inte ger upp! Har varit med om det en gång tidigare (trasig diskmaskin) med världens sämsta tajming...den pajade kvällen innan min trettioårsfest så det var bara att brumma in till stan och köpa en ny på förmiddagen (det var en äldre som inte lönade sig att laga)

hem ljuva hem- helena sa...

tjohalia: Ja, det hoppas jag verkligen!!

anna (i vita soffan): Vilket lustigt sammanträffande! (dock inte lustigt i sig att ha en trasig diskmaskin... Hoppas att ni också får er maskin fixad snart!

anna: Jag tänkte faktiskt på dig i allt det där stimmet! Det var så mycket ljud och intryck överallt att det nästan blev jobbigt för mig med. Himla tur att ni var där när det var så lugnt!!
Gulligt av dig att tänka på mina kalla fötter! (-: Jag gillade verkligen att det var heltäckningsmatta där, och tack vare alla människor blev det ganska varmt där så mina fötter höll sig ovanligt okej under dessa timmar.

eva: Jag tror att även de lite äldre barnen kan ha kul där. Som du säger så finns det ju även bowling och minigolf så det är definitivt värt ett besök!

liza: Stackars dig! Skickar krya-på-dig kramar!!

annaboda: Fick veta idag att garantin fortfarande gäller på den-en månad kvar innan den går ut!! Dock ännu inte klart om felet kommer att gå på garantin... Den får en ny chans, men börjar den krångla många gånger så blir det en ny-av ett annat märke!!
Kul att du gillar tyget! (-:

maria: Huu, det lät som en riktigt dålig tajming! Förhoppningsvis sker sådant bara en gång!! (-:

RANA sa...

Ah, vad knäckande med maskinen. Att (hand)diska är verkligen det tråkigaste som finns av alla hushållssysslor. Hoppas den är lagad vid det här laget.

Tack för den deltagande kommentar hos mig. :-)

Kram, Rana

hem ljuva hem- helena sa...

rana: Tyvärr är den fortfarande trasig! )-: Ända till på tisdag!

Besökare