Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 6 mars 2008

vardag

Diskmaskinen är fortsatt trasig fram till på tisdag (!). Först då har de möjlighet att komma hit för att åtgärda felet. Härligt nog gäller fortfarande garantin (1 månad kvar innan den går ut) så det kommer inte att kosta oss något. Det var i alla fall tur i oturen! Att vara utan diskmaskin innebär att maken diskar och diskar och jag tvättar och tvättar (för att kompensera hans slit...)! Det känns verkligen som att vardagen är grymt dominerande här just nu! Allt går bara runt, runt (inte bara tvättmaskinstrumman) utan även jobb, dagis, städ, mat, handla, städa osv. Detta är förstås ingen nyhet och ingen alls skillnad jämfört med alla de andra 51 veckorna på året, men ibland känns vardagen påtagligt oglamorös vilket är fallet nu. Vi har båda väldigt mycket på jobbet också så stress och trötthet spär väl på hela känslan. Och vädret är väldigt vintrigt trots att det är mars (ja, nu behagar både snö och kyla att komma och jag längtar bara till värme och snöfritt). Men vi är fortfarande friska i alla fall!! Allihopa. :D Och barnen sover som stockar på nätterna. (...peppar, peppar-ta i trä). Så egentligen har jag ju inget att klaga på! Men jag kände bara för att gnälla lite, och nu känns det genast mycket bättre när jag fått skriva av mig!! Ha en skön kväll! Nu ska jag gå och hänga tvätt...

9 kommentarer:

Maria sa...

Ibland så behöver man bara få gnälla av sig lite för att allt ska kännas lättare!
Trevlig kväll!

Tjohalia sa...

Puh vad tur att garantin inte hade gått ut, det hade varit höjden av otur. Kram Sandra

Anonym sa...

Vilken tur med garantin! Förstår vad du menar med vardagsslit- ibland går det verkligen bara runt, runt allting...Här har vi sportlovsvecka denna vecka och vädret är strålande- sol, blå himmel och mycket vit snö, det gör mig glad! Jag hoppas vi får en fin vårvinter här framöver, och du, snart är det påsk :)!

Kram och trevlig helg!

EVA / whiskyochchampagne sa...

Vår diskmaskin gick sönder för många år sen då vi båda var arbetslösa och inte hade råd med en ny ( och garantin var inte kvar... )...och vi är fortfarande utan! Funkar hur bra som helst och då är vi ju ändå en ganska stor familj...ofta i alla fall !!!
Men det är ju en vanesak...hihi !
*
Hoppas Du får en superfin helg vännen !
***
K R A A A M från mig !!!

Anonym sa...

Tur att garantin var giltig fortfarande - tur i oturen! Vi hade ingen diskmaskin i lägenheten och ingen saknade den förrän jag (som alltid diskade) gjorde upp ett diskschema! Tog en vecka sedan dess har vi diskmaskin!:D
Det är bra att "gnälla" av sig - vardagen känns tuff ibland!
Hoppas att ni får en riktig
Trevlig helg!
KRAM!

hem ljuva hem- helena sa...

alla: Tack för era kommentarer!! Idag har det varit en toppendag!
(-: Kram.

Flingan sa...

Fy bubblan för handdiskning!
Jag skulle inte överleva en endaste dag utan vår lilla trotjänare ,Herr Diskmaskin.
Lider med er...

Annas resa sa...

Du har fått en nominering hos mig... Kika in och kolla!

hem ljuva hem- helena sa...

plingen: Nu börjar vi nästan vänja oss här... kanske behöver vi ingen diskmaskin i alla fall, eller ja det gör vi nog!

anna: TACK!! (-: Vad glad jag blir.

Besökare