Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 27 april 2008

moln(igt)

Nu är det molnigare än någonsin i barnens sovrum!
Den ljusblå molntapeten har funnits där sedan förra våren och för ett tag sedan beställde jag hem Gunilla Axéns molntyg från russinnet med en tanke om att fixa sänggavlar till barnens sängar och klä in gavlarna med detta härliga tyg. Nelly valde rosa och Olle valde blått tyg (oväntat)? Eftersom jag helst bara kläcker idéer men tror att jag saknar både händighet och tålamod med allt som är lite pyssligt, så har jag överlåtit till barnens mormor att klä in plywood-gavlarna med mjukt vadd och tyg. Resultatet blev uppskattat och kan beskådas här nedan:
Och här följer några fler bilder från barnens lek/sovrum på övervåningen:
Nu regnar det för fullt här ute! (Mysigt). Mindre mysigt är att vår tvättmaskin gick sönder i förrgår (men troligtvis -och förhoppningsvis kan felet åtgärdas redan imorgon). TACK vare mamma och svärmor så behöver vi i alla fall inte komma efter med tvätten allt för mycket. Idag har vi kalasat i Öjebyn och igårkväll var vi på Havsbadet i ett sorts sammanhang och hamnade då lite oväntat (men med väldigt bra placering) framför ett väldigt ösigt uppträdande av en söt och gravid Shirley Clamp, en charmig Daniel Lindström och en proffsig Stefan Gunnarsson. (Oväntat bra var och en för sig men även kombinationen av de tre)! Bäst att betala räkningarna nu!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, vilka snygga sänggavlar barnen fått :)! Roligt att få se lite bilder från lekrummet också. Vi har ett lekrum till barnen i källaren som definitivt skulle må bra av lite styling- till hösten kanske *s*!

Hoppas du får en fin kommande vecka, kram!

Anna i den vita soffan sa...

Det ser verkligen jättefint ut på bilderna till barnens rum. Det är så kul att få lite inspiration! Min stora tjej skulle verkligen älska de där prinsesslakanen...

Hoppas att den kommande veckan blir lite lugnare! Har också svårt att få barnen i säng på kvällen - sen jag fick barn tycker jag inte alls lika mycket om de ljusa kvällarna...

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

O där sover nog kizen sött bland alla ljuva moln!!!!Gulligt!!

Kram Millan!!
Ha en trevlig Vecka!!

Anonym sa...

Vilket mysigt rum de har barnen! Molntyget är jättsött!
Låter som en riktigt härlig helg!
Hoppas att regnet tar med sig snön för gott!! Då blir jag :D !
KRAM!

Anonym sa...

Så otroligt fina sänggavlar! Och trist med maskinen...Är det Electrolux?????

Maria sa...

Åh så fint i deras rum! Jag älskar molnmönstret både på vägg och tyg! Skulle gärna vilja ha sådant påslakan själv, men känner att jag blir ruinerad om jag köper detx2...

RANA sa...

Wow säger jag bara! Vilken färgglädje! Härligt att se. :-)

Kramar, Rana

Annas resa sa...

Superfint! Jag blir helt inspirerad att köpa molntyget till något... men jag vet inte riktigt till vad... Kanske borde ha ett mål med det innnan man köper det då det ju faktiskt är rätt dyrt. Fina bilder på rummet också!

Anonym sa...

Vad härligt med alla moln, och lycksigt (ja, jag har stavat rätt) med en bra konsert!
Själv längtar efter att maken får igång vår dator igen så att jag kan lägga in lite bilder på bloggen. Men det dröjer nog, jag vill inte tjata heller för han jobbar över en hel del och har en del andra engagemang på kvällarna också.

EVA / whiskyochchampagne sa...

Sänggavlarna blev ju KANONsnygga ! Jätteläckert !
***
Hoppas Du får en härlig Valborg med massor av goda korvar och mys vid brasan !
KRAAAM EVA

hem ljuva hem- helena sa...

alla: tack alla ni för era kommentarer, och kul att ni också gillar molntyget/ sänggavlarna. Jag blir glad varje gång jag ser dem och barnen gillar dem också!

Anonym sa...

Vad fínt det blev. Lungt och harmoniskt med moln! Hoppas vi kan ses på lördag!

Mys liv och hem sa...

Vilka läckra sänggavlar..

hem ljuva hem- helena sa...

mikaela: Jag hoppas också att vi kan ses på lördag! Ska bli spännande att höra hur ni har haft det!! (-:

my: Tack!

Besökare

Bloggtoppen.se