Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

tisdag 24 juni 2008

tid

Lagom till semestern hämtade vi igår ut ett efterlängtat bokpaket från Adlibris.
Semester innebär mer tid och därmed en möjlighet för oss båda att förhoppningsvis unna sig att läsa några bra böcker. Boken underst (heter det så eller är det dialektalt??) i högen är en present till Olle som fyller 3 år till veckan. Jag har alltid haft en dragning till att läsa om trasiga uppväxter och barndomar. Lite konstigt kanske. Men kanske är det bara så enkelt att det beror på att jag själv haft en väldigt fin och bra uppväxt, och att det alltid är mer intressant att läsa om och ta del av kontrasterna? Kanske är det även det jag grundar mitt yrkesval på? Nåja, hur som helst: Jag älskar tid och jag älskar semester!!

7 kommentarer:

Flingan sa...

Vilken underbar bild! Fullt med böcker som bara väntar på att bli lästa. Jag älskar böcker och läser konstant, har alltid en bok på gång.
kram plingen

petra sa...

jag läser allt för sällan. Det var nog några år sedan jag läste en bok sist.

Då läste jag Dave Peltzer (stavas det så??) böckerna. Jag hade svårt att slita mig från dem. jag gick runt i huset och gjorde hushållssysslor med boken i handen. hihi
Dem fängslade mig verkligen.

jag skulle vilja ta tag i det igen. Får se om jag kan få tag i nån bra bok.

Du hade ju många tips här. Hur är Stieg Larsson böckerna. Svåra, lätta, tunga osv???
Tips mottages gärna.

ha det bra
kram

Anonym sa...

Härligt med semester.. har ett par veckor kvar att jobba! Stieg Larssons böcker är så bra.. har läst alla tre!
Jo, nu är det dags igen för PSG! Så klok du är som drar iväg under helgen till pensionatet, här är det som ett vandrarhem under helgen! Som tur är träffas vi då och då vid huvudinfo maken, barnen och jag - fast inte samtidigt!:D
Ha en skön helg!
KRAM!

Åsa sa...

Härligt med tid, att läsa, filosofera eller bara göra ingenting!

Annas resa sa...

Vilken underbar bokhög! Ni får nog många trevliga stunder me den i sommar. Den gula barnkammarboken har vi ckså och den är en favorit hos båda barnen.
Snygga prickiga lådor också! Blir helt sugen på att köpa sådana jag också.
Ha en bra dag och hoppas att du känner dig friskare. Kram!

Anonym sa...

Jag gillar också att läsa. På sommaren försöker man ju plöja lite extra.

Hoppas att ni får en riktigt bra läs-sommar!

hem ljuva hem- helena sa...

plingen: Ja, olästa böcker är en skatt! Jag har läst väldigt lite under de senaste åren, men tidigare läste jag jättemycket!

petra: Jag läste också Dave Peltzer böckerna för några år sedan. De var hemska och svåra att slita sig ifrån! Jag har inte läst några Stieg Larsson böcker ännu, men alla säger att de är super. Nu blir det mannen som börjar med dem, så kanske jag läser dem sedan. Själv började jag med "Mig äger ingen" igårkväll. Den verkar redan lovande!

liza: Ha en härlig, rolig och intensiv PSG-helg!! Kram!

åsa: Ja, visst!! (-:

anna: Ja, jag tror att vi har mycket härlig läsning att vänta i högen! Kul att ni gillar den gula barnkammarboken. Det är Olle själv som frågat efter den eftersom han sett den på baksidan av de andra barnkammarböckerna som vi har hemma.
Vad kul att du också beställde lådorna/askarna! De var oemotståndliga!

zäta: Önskar dig detsamma! (-:

Besökare