Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 30 oktober 2008

lyckat fynd

Idag har jag fyndat ett jättefint mosaikbord på kommunens återvinningsmarknad Reprisen i samband med att vi gjorde ett intressant studiebesök där med jobbet.

Det blev kärlek vid första ögonkastet:
Lite vingligt och lite slitet på träpartierna, men såå fint ändå! Och endast 150 kr...
Egentligen har vi ingen plats för det här hemma, men något ställe ska vi väl ändå lyckas hitta på för jag kunde ju verkligen inte bara låta det stå där. Jag som önskat mig ett fint mosaikbord!
Efter nästan en hel förmiddags studiebesök blev det lunch på café Humlan med några jobbarkompisar. Åt jättegott grillat kycklingspett med couscous och teryiakisås och ljuvligt hembakat bröd. Efter lunch blev det ännu ett studiebesök, men nu i stan i samband med vår arbetsplatsträff.
Glad i hågen gick jag sedan tidigare från jobbet eftersom jag bokat en efterlängtad tid hos frissan för klippning och slingor. Jag bokade tiden redan för en månad sedan eftersom det alltid är lång väntetid hos min bästaste frisör Sofia, i alla fall om man vill ha eftermiddagstiderna.
När jag kommer dit visar det sig att min bokning har försvunnit helt och hållet. Finns ingenstans i datorn. Vilket antiklimax!! Något fel har alltså inträffat. Ursäkterna haglar och jag blir erbjuden en ny tid om bara några dagar tillsammans med löfte om någon form av kompensation.
Jag har full förståelse för att även den mänskliga faktorn kan fela men jag blev sååå himla besviken (och väldigt arg) men väluppfostrad som man är så visar man ju inte mycket mer än ett uppenbart men samtidigt väldigt kontrollerat missnöje över allt som detta faktiskt ställer till med. Hade ju planerat att göra annat ( som att måla min vägg) den dagen jag blivit erbjuden en ny tid, men vad göra???
Nu ska jag inte gnälla mer, men det var verkligen en trist grej på en för övrigt väldigt bra dag!
När jag kom hem väntade min nya personliga almanacka på mig i brevlådan:

Jättefin!

8 kommentarer:

Annas resa sa...

Ja, jättefin agenda!
Du skulle ha ringt om att det inte blev klipptid - jag skulle ju ha kunnat släpa med dig på yogan...
I tisdags orkade jag aldrig ta mig dit, så jag tog det idag istället.

Ha en bra helg!

hem ljuva hem- helena sa...

anna: Det hade ju varit en jättebra idé om det inte vore för att jag fortfarande har kvar den hemska nackspärren, och att jag i vredesmod åkte tillbaka till jobbet och jobbade i vanlig ordning till efter kl.17. Och då var jag rätt hungrig och trött efteråt.

Anonym sa...

SÅ FIN din nya almanacka är! Hoppas att du blir nöjd med den! Jag älskar min! KRAMISAR!!!

Anonym sa...

Vilket fynd! Jättefint bord - förstår att du inte kunde låta det stå kvar utan tog det med hem!
Ja, nog är det irriterande när bokningar bara försvinner så där, speciellet som man har sett fram emot att bli "ompysslad" en stund!
Ha en riktigt trevlig helg!
KRAAAM!
Liza med tillhörande Leffe!!

Anonym sa...

Åh, du har fått din almanacka nu? :) KUL! :D

Kul med bordsfyndet, här på tippen hittar man aldrig nåt :/

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Tack underbara du.. Du undrar var jag bor. Jo i Strömsund som ligger 10 mil norr om Östersund. I jämtland blir det. Hoppas att du får en bra helg. Kramar i massor.

Åsa sa...

Så fin almanacka. Vill också ha!!

Anonym sa...

Får tacka för sist, det var jättetrevligt att få träffa er senast. Cornelia och Nadine var lyckliga över att fått leka med lite kompisar och inte bara träffa vuxna hela tiden. Kom ihåg att du nämnde två bra internetsidor när vi var hos dig. Snälla,skulle inte du kunna maila dem till mig: therese.berglund@sll.se. Kram till er alla

Besökare