Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 22 november 2008

lördagsmys

foto: Ikväll har jag förevigat den fascinerande elden i braskaminen och sedan satt in de bästa bilderna i en vintrig bakgrund.
Lördagsmys på hög nivå! Ute snöar det och inne brinner det en härlig brasa i kaminen.
Vi är mätta, glada, och nöjda efter härlig samvaro, lek, god mat, och lite vin.
Annat var det igår. Hade sett fram emot en mysig fredagkväll men allt gick bara fel. Eftermiddan körde ihop sig på flera sätt, och det slutade med att både vi och barnen var på riktigt dåligt humör. Sen blev middagen riktigt oaptitlig (vi prövade ett nytt recept från Buffé). Barnen åt typ en tesked var och ratade det totalt och även vi vuxna var tvungna att medge att det var riktigt dåligt. Dålig mat gjorde förstås inte saken bättre så allt blev bara så där trist.
Men som sagt, det tog vi igen dag. Med råge. Och det kan ju förstås inte vara bra jämt...
En vecka har gått sedan sist och jag har faktiskt saknat bloggen en hel del men tvingat mig att låta bli! (-: Har VAB:at tre av fem dagar eftersom barnen varit sjuka i feber och förkylning, men nu verkar de vara nästan helt friska så jag räknar med att vi är tillbaka på dagis och skola på måndag. Min nacke är fortsatt stel och dålig trots att jag datorvilat hela veckan, tränat nacken, samt gått på ytterligare två behandlingar hos kiropraktiker, så det verkar tyvärr som att det här kommer att ta tid innan det ger med sig.

Olle fascineras av elden!

Färgglatt och gott till middag ikväll!
(Potatis, sötpotatis, rödlök, vitlök, paprika, cashewnötter, spiskummin, rosmarin, salt och peppar- in i ugnen i 35 min. Smula sedan över fetaost och strö över gröna oliver. Ikväll åt vi det tillsammans med stekta kycklingfiléer, men det passar ju bra till det mesta eller bara som det är).
Har så smått börjat byta färg till juligt rött här hemma! Och mer ska det bli! De turkosa blockljusen byttes ut till ett par röda som jag köpte på Duka idag.
För övrigt så är taket i hallen på övervåningen numera vitmålat och det blev förstås ljust och fint. Bilder kommer!
Nu över till vinet och pistagenötterna!

8 kommentarer:

Maria sa...

Hej!
Så bra att lördagen blev en bättre dag! Ibland behövs ju de där peststunderna för att det riktigt ska kännas hur bra det är när det är bra. Som en motvikt!
Vilket recept rekommenderar du inte? Satt precis och drog ut recept ur Buffé igår och undrar om jag fallit för samma recept? Ibland kan det ju se så gott ut på bild och sedan smakar det inte riktigt på samma nivå...

Annas resa sa...

Men så trevligt att du är tillbaka med bloggandet redan!
Ni verkar ha haft en skön lördag, ni också. Hoppas på fortsatt påkryande för barna era!

Anonym sa...

Vad mysigt trots allt. Jag drömmer också om en kamin...
Jag känner igen känslan när man har gjort sig till å testat nåt nytt recept och det bara blir blä...hi,hi. Det är ju inte så kul men det du visade bild på så väldigt gott ut. Tack för tipset, det ska testas. Hoppas att nacken blir bättre snart. Det kan ju ta lite tid ibland. Må så gott . Kram C

Anna i den vita soffan sa...

Hej vännen! Trist att inte nacken vill ge med sig. Hoppas att det blir bättre snart! Mys vid brasan låter så mysigt! Här har snön kommit nu och det är så vintrigt och fint. Det mesta kom i natt och det snöade och yrde fortfarande när vi gick till dagis i morse. Lillebror var alldeles förundrad och tjejerna tyckte det var jättekul! Ha en bra vecka! Kram!

Anonym sa...

Trôkigt med nacken tycker jag. Hade varit mycket bättre om den var bättre!

Mia sa...

Hej Helena! Oj vad mycket som hänt (har varit i Florida på semester..)och vilka snygga bilder! Grattis till nytt jobb och krya på dig med nacken du behöver den ju än ett tag. =) Vi är i ett litet trapp dilemma här hemma...ska vi måla helvitt, klä med sisalmatta eller mörklasera stegen (som golven) och måla spark/vagnstycken vita? suck å vånda... Ska förresten prova de där grönsakerna i ugn, såg smarrigt ut och jag som älskar oliver ska slänga på en hel burk.. hehe. Kram från Mia

Mia sa...

Förresten vilket grad antal på ugnen? Hälsningar Mia

hem ljuva hem- helena sa...

mia: Kul att du är "tillbaka" här på bloggen! (-: Har faktiskt undrat lite över vart du tog vägen. Och lyckost dig som varit i Florida!! Hur länge har ni varit där? Hela familjen eller?
Förstår att ni är i ett trapp-dilemma. Alla era idéer låter ju snygga och intressanta så det blir förstås inte lätt att välja!
Gradantalet på ugnen är 225 grader. Lycka till och hoppas att ni får en riktigt mysig advent! Kram Helena.

Besökare

Bloggtoppen.se