Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 14 november 2008

kotknäckare och ny konst på väggen!

Frostigt i utekrukan!
Fotot är taget i förrgår då det ännu inte hade kommit någon snö, men i går föll sent omsider årets första snö, vilken i stort sett regnade bort idag. Min nacke är dålig nu, fast egentligen sitter huvudproblemet i bröstryggen, i alla fall enligt experten jag träffade igår. Under de senaste veckorna har jag haft besvär med nackspärr mer eller mindre hela tiden. Igår vaknade jag återigen upp med en "ny" nackspärr och en timma senare var det riktigt illa, så då bestämde jag mig för att testa "kotknäckaren". Så för första gången i mitt liv har jag varit hos en kiroprakter och det var en minst sagt annorlunda upplevelse! Under några minuters tid bände och pressade han vant och bestämt min rygg och nacke så att det small högt och ljudligt överallt. Till veckan har jag nästa tid. Hoppas, hoppas att det kan börja ge med sig då. Hittills har det tyvärr snarare blivit värre än innan. Vår frisör Sofia klipper inte bara vårt hår och hyr ut kanin till oss. Hon målar även fina tavlor och en av hennes målningar pryder nu en vägg i vårt vardagsrum (väggen mittemot den mörkgrå målade väggen). En tjej i svart och vitt med lite roliga detaljer så som ljusa, glittriga fjärilar, svarta glansiga fjärilar, rosa glittrigt läppstift, och en allmänt lite cool attityd. Jag gillar henne!
Kram och trevlig helg!!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fin tavlan var :) //Jen

Anna i den vita soffan sa...

Vilken härlig tavla! Hoppas verkligen ryggen blir bättre snart. Kram och mysig helg till dig med!

jennys hus sa...

Här är det värsta vinterlandet, har kommit en hel del snö i helgen.

Låter inge kul det där med nacken, hoppas kotknackaren kan fixa till det.

Vilken supersnygg tavla du köpt!! Gillar skarpt. Har hon någon hemsida eller något så man kan gå in och kika?
Kram/jenny

Mary sa...

Hoppas du snart mår bättre!

Supersnygg tavla! Var får man tag på konstnären?

Kram Mary

Anonym sa...

vad tuff tavla, vad målar hon med tro?

Anonym sa...

Mycket fin tavla,dock lite copy av Amanda Mendiant.

Anonym sa...

Super läcker tavla!
Är det Sofia på puls?
Var försiktig med att behandla nacken för mycket hos naprapaten!

hem ljuva hem- helena sa...

alla: Kul att ni också gillar tavlan! Det är Sofia Berglund som målat den (japp, Sofia på Paus). Vet dock inte om hon målar på beställning? /Helena

Anonym sa...

Jag tycker att den är VÄLDIGT lik de tavlor Amanda målar. Hoppas att det inte är medvetet från Sofias sida, men knappast troligt. Den är jättefin, verkligen, och jag förstår att du är nöjd, men jag tycker att det är trist att se ändå tyvärr.

Besökare