Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 7 november 2008

en bild på väggen

Nymålade väggen i vardagsrummet!
Idag lyckades jag äntligen fånga den nymålade väggen på bild medan det ännu var dagsljus ute, så här ser ni nu resultatet av förra helgens målning!
TV:n och TV-bänken är alldeles nyinvesterade och det blev förstås ett lyft för hela rummet i jämförelse med det vi hade innan. På den tomma ytan vid sidan av TV:n kommer vi snart att sätta upp en vit stringhylla med hyllplan i valnöt, och i den svarta krukan som står på pallen ska jag plantera två svärmorstungor för att få med lite högt grönt också.
Vi är jättenöjda med väggen. Den mörka färgen gjorde att hela rummet blev mer ombonat och mysigt, om än jag inte skulle vilja ha den i hela rummet.
Och så här såg det ute före:
(Bilden ovan är tyvärr för mörk och det funkade inte ens att ljusa upp den, men det var den enda före-bild jag hittade nu).
De röda blommorna sitter numera på en vägg i Nellys sovalkov. De är jättefina, men jag tröttnade på dem. Nu tänkte jag snart försöka ta igen den gångna nattens förlorade sömn. Det blev en lång natt tätt ihop med en febrig, svettig, frusen, gnällig, och yrande liten tjej. Hon var i alla fall något piggare ikväll men fortfarande varm. Förhoppningsvis bättre imorgon.

9 kommentarer:

Maria sa...

Kommer att bli så fint med en Stringhylla där! Står på min önskelista också!

Ulli sa...

Kanonsnyggt! Kan se framför mig vad bra det kommer bli med Stringhyllan.

Trevlig helg!
Kram Ulli

Anonym sa...

Det blev verkligen jättefint!!!!!! Ser ombonat ut.
Bra att blommorna kom till användning nån annanstans, för jag gillade ju dem också...
Ha det!
http://rosalucia.bloggagratis.se

Anna i den vita soffan sa...

Fint! Gillar den färgen. Vi har en liknande på våra ytterdörrar till "Salen" och det blir förmodligen den även på snickerier och fönsterfoder. Förstår att man kan tröttna på blommorna även om de är fina. Pynt nära TVn ser man ju rätt så ofta också... Hoppas helgen är bra!

Anonym sa...

Det blev verkligen snyggt! Bra jobbat! Kram Anna

MalinKa sa...

Mycket tjusigt!! Det är som stiligt med grått. Igår när jag var på stan tänkte jag att jag skulle testa din idé om grått i vårt gula badrum. Resultatet blev mycket lyckat faktiskt...bild kommer på bloggen så fort jag laddat kameran klart. =)

Åsa sa...

Jättefint!

hem ljuva hem- helena sa...

maria: Ja, jag tror det blir toppen. Har även stått på min önskelista ett bra tag. (-:

ulli: Tack! Kul att du gillar det.

anonym/rosalucia: Tackar, tackar! Ha det du med. (-:

anna i den vita soffan: Det låter jättesnyggt att ha den grå färgen på dörrar och fönsterfoder! (Hoppas få se bilder i din blogg snart).


anna b: Tack för det!! (-:

malinka: Kul att höra att du testat mitt grå förslag i ert gula badrum!! Ser fram emot att få se bilderna på resultatet. (-:

åsa: Tack!!

Anonym sa...

Vad fint du har det hemma, vad läckert med blommorna på väggen, jätte fint!
Kram Rebecka

Besökare