Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 22 januari 2009

Här också

Nu har den fruktade magsjukan gjort entré hemma hos oss också. Det är maken som fallit offer den här gången, så följande dagar vet vi alltså ungefär vad vi andra har att vänta oss... Urk! Eller så inte. Man hoppas ju förstås in i det längsta att man ska klara sig men årets magsjuka verkar tyvärr vara av det väldigt smittsamma slaget. Är på uruselt humör just nu och alldeles vansinnigt trött på att hämta icke samarbetsvilliga barn på förskolan efter jobbet. De senaste veckorna har barnen ofta vägrat att städa ihop lekgrejerna efter sig och sedan krånglat jättemycket när de ska följa med sin mor och klä på sig. Är trött på att lirka och tjata, och trött på att vara tålmodig. Så idag är jag arg istället men det funkar förstås inte det heller. Just nu fungerar det helt enkelt bättre när maken hämtar dem, och i perioder har vi tidigare noterat det motsatta. Så nu är det väl bara att vänta på att det ska vända och bli smidigare. Om det är något man har lärt sig som småbarnsförälder så är det att allt har sin tid och det mesta går över! (Men bitvis kan det ändå vara riktigt jobbigt när man är mitt uppe i det).

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är inte roligt när det trilskas, och det ger sällan nåt att bli arg men man är ju bara människa.Jag känner igen mig om jag säger så. Fy för magsjuka.Hoppas ni andra (mirakulöst) klarar er. Huga!

Anonym sa...

Usch för magsjuka! Håller alla tummar jag har att ni andra klarar er!
Apropå trilskande barn och hämntning på dagis.. fråga Frida hur det kan gå vid tillfälle!:D
KRAAAAM!
Liza

EVA / whiskyochchampagne sa...

Usch och fy för magsjuka ! Håller tummar och tår för att vi klarar oss i år också...

Trevlig helg !
***
KRAAAM EVA

Mary sa...

Hoppas att övriga familjen klarar sig från magsjukan!
Kram Mary

Annas resa sa...

Åh nej!! Stackars er! Håller tummarna för att ni andra inte får det också.

Anna i den vita soffan sa...

Åh, hoppas att ni andra klarar er!! Jag vet precis hur de är de där perioderna när det trilskas - alla småbarnsföräldrar känner nog igen sig! Men precis som du skriver så är det nog sunt att tänka att allt är perioder, det går ju faktiskt över! Det har hjälpt mig många gånger att tänka så. Men just de där dagishämtningarna är inte roliga... Kram!

(Vad fint du gjort härinne också!)

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Skulle titta in och önska er en trevlig helg men det verkar inte vara så trevligt ;) Magsjuka...roligare kan man ju ha.
Barn som trilskas är ju inte det roligaste heller när man känner sig trött. Tur att dom kan vara alldeles underbara också...
Må så gott (så gott det går). Kram

Anonym sa...

Usch och fy för magsjuka!! Håller tummarna för att ni övriga klarar er!

Kram
Cina

Marie sa...

Huamej! Tur att det inte smittar via cyberspace ;-). Krya på er.

RANA sa...

Massor av kramar och krya på dig-hälsningar från en i samma båt.

:-/

/Ranis

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hej igen!
Hoppas att du är på benen fortfarande...å inte har fått kräksjukan än.
Kramis på dig du med :)

Besökare