Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 18 januari 2009

med tungan rätt i munnen!

Med tungan rätt i munnen!
Olle har blivit en riktig pysselkille på sista tiden. Han färglägger ofta i målarböcker både länge och koncentrerat, klipper, klistrar och trär små pärlor till långa fina halsband. Tydligt är ju att han inspirerats stort av sin syster som är rena pysseldrottningen! Han är också mycket intresserad av siffror och bokstäver och har numera även koll på de små krumelurerna i alfabetet!
Bilderna i collaget ovan är fotade idag. Jag och Olle har haft en riktig hemma-dag medan Niklas och Nelly farit runt på olika aktiviteter mest hela dagen; 6-års kalas på Skeppet, dans och träning etc. Däremellan har syster med barn hälsat på med goda bullar i bagaget! Och mellan ytterligare några varv har hemmet dammsugats och skurats och tvätthögar betats av. Lagom till att det började snöa kom jag mig äntligen ut då jag och Anna gick vår sedvanliga och mycket trevliga söndagsprommis.
Helgen har också "bjudit" (nåja) på vardagslyxen att få sitta ompysslad i frisörstolen ett par timmar, så nu är topparna kapade någon ynka millimeter och utväxten åter naturligt blond! Men eftersom jag går igenom den här proceduren var tredje månad ser jag i stort sett ändå alltid likadan ut så det brukar inte vara någon som märker någon skillnad i alla fall.
Imorgon är det jobbardag igen och trots att jag mer än gärna skulle vilja vara ledig någon dag till så känns det fortfarande sådär "ny-spännande" att gå till jobbet. Nya och ovana arbetsuppgifter väntar varje dag vilket känns både utmanande, spännande, roligt, småjobbigt och läskigt!
Och antagligen är allt som det ska vara.

3 kommentarer:

plingan sa...

Åh...jag är så dålig på att komma ihåg att pyssla med barnen. Är ju ledig fredagar med våran 5-åring och ska se om han är sugen på att pärla någon gång. Mamma får önska sig ett fint armband :-D.
Ha en skön kväll!

Anonym sa...

Hej svejs! Jag hittade till din blog via Fridas...:-) Kul att du börjat jobba hos oss, hoppas bara att vi får lite mer tid tillsammans! Syns på jobbet!
Maggan

alerts sa...

mulberry purse
mulberry purses
discount mulberry
chloe bag
chloe paddington

Besökare