Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 10 maj 2010

Bärkaka med citron-youghurt

Bakade en mycket enkel och väldigt god kaka igår där receptet bygger på en färdig mix. Har nog aldrig prövat färdigmixat tidigare men den här kakan kommer jag att göra igen eftersom den verkligen gick hem hos både oss vuxna och barnen.
Kakan före gräddning.

Lättlagad bärkaka med citron-youghurt

smör till formen
ströbröd eller kokos till formen
1 pkt färdig sockerkaksmix (Kungsörnen, 420 g) 1 pkt frysta bär, ca 225 g (ex mix av hallon och blåbär) 50 g vit choklad 2 msk pumpakärnor Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Vispa den färdiga sockerkaksmixen med 2 dl vatten. Rör ner 2/3 av de frysta bären i smeten och häll allt i formen. Strö över de resterande bären och strössla över finhackad vit choklad samt pumpakärnor. In med det i ugnen (på nedersta falsen) i ca 40-50 min. Låt svalna och pudra sedan över florsocker innan servering. Servera med den goda youghurt krämen nedan:

Citron-youghurt

4 dl grekisk youghurt 4 msk lemon curd
Rör ihop och ställ kallt
Gräddad och florsockerpudrad kaka.

3 kommentarer:

Mary sa...

Åhhh, såg hur gott ut som helst!
:-)

petra sa...

Mmmmmm, så gott det såg ut.

Citronergula sa...

Alltid roligt att få lite mer bak-tips! Det ser verkligen smarrigt ut...
Ha en härlig ledighet!!!

Besökare