Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 16 maj 2010

utvilad och relaxad

Snart blommar häggen! (bilden är fotad i maj-09)

Den positiva väderprognosen innan helgen höll precis vad den lovade!
Vi har haft några underbara lediga dagar tillsammans i solen och värmen och finvädret verkar fortsätta även i veckan. Naturen har fullkomligen exploderat under de senaste dygnen. Gräset spirar grönt från en dag till en annan och knoppar har slagit ut på både buskar och träd. Plötsligt myllrar det av folk utomhus och det känns snarare som semestertider och juli månad än en vanlig helg i mitten på maj. I helgen har många utomhussysslor blivit gjorda; lövhögarna har samlats upp, ena altanen oljats in, några fönster har putsats och de nya trädgårdsmöblerna har byggts ihop och ställts på plats tillsammans med det nya jätteparasollet. Helgen har upplevts ovanligt lång fastän vi båda jobbade som vanligt i fredags. Förutom allt praktiskt jobb har vi också hunnit slappa en hel del samt träffat vänner på en skönt avslappnad middag ute i det fria; Anna och Daniel bjöd på jättegod och vacker paella, tillagad i murrikka över öppen eld.
Nu ska jag kolla in den nya pocketarna som jag precis beställt från Adlibris, samt göra ett försök att mentalt ställa om till en ny arbetsvecka. Inte helt lätt.

1 kommentar:

petra sa...

Låter som en toppenhelg. Fint väder har ni fått uppe i norr oxå, vi här nere i Skåne har det grått, trist och regn, känns nästan som höstväder här än. brrrr, kallt är det.
Njut av solen.
ha det så bra
kram

Besökare