Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 3 maj 2010

Vår- och sommarplaner

I sommar prioriteras främst utsidan på huset!
(Klicka ev på länken exteriör i högerspalten längre ner under "etiketter" för att se bilder av huset)

Det här planeras:

* Nytt yttertak ska läggas och fasaden ska (förhoppningsvis) målas om. Tanken är att det illgula ska bli vitt! Planerat är också att samtliga fönster på huset ska spröjsas. Lilla altanen vid köket ska oljas in och få nya fräscha utemöbler och ett nytt parasoll vilket har inhandlats på Ikea i helgen.

Övrigt sommarfix:

* Olja in de "gamla" utemöblerna och den stora verandan/altanen.

* Kratta löv.

* Rensa bort allt utblommat och dött i rabatterna (och sedan fortsätta att rensa i min ogräsvänliga rabatt resten av sommaren).

* Plantera sommarblommor och kryddor i krukor.

* Plantera några bärbuskar i ena hörnet av trädgården.

* Fylla på med grus/ stenkross i trädgårsgångarna.

* Fixa till balkongräcket.

* Gräva bort den stora klättrande Klematisen som blir full av läskiga ljusgröna larver mitt i sommaren. Plantera en vacker röd klätterros där istället.

* Ta bort den trasiga och fula spaljén på "gammelhuset" och låta Kaprifolen klättra på något finare än den.

(...och säkert lär det finnas en massa annat fix också. Har man en stor gård och ett stort hus kan man räkna med att det finns jobb så det räcker och blir över).

Nu väntar och längtar jag bara efter att det ska bli riktig våååår och sommar så att vi får sätta igång!! Att det var Valborgsmässoafton i fredags är ovanligt svårt att förstå då vi fortfarande har alldeles för mycket snö och kyla här i norr.

5 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Oj, ännu snö, det låter inte kul...
däremot låter det som att ni har att göra i vår/sommar! Det kommer bli jättefint, vitt hus låter läckert! Hoppas du hinner uppdatera i bloggen vartefter! Ha det!

Therese sa...

Bara ni sparar lite tid så att ni kan relaxa lite också. Kul att du är tillbaka!

Anna Fredag sa...

Jag blir alldeles matt bara jag ser den där långa listan... Men det låter ju som att det kommer att bli jättefint!

Åh, New York!!! Vad avis jag blir... Ärligt talat har jag en släng av längtan dit nästan dagligen. Jag och M var ju där bara vi förra hösten och det var så mysigt. Vi bodde på ett budgethotell med vindlande trappor upp och ett pyttelitet rum med dörren ut till "takterrassen" bredvid. På den veckan kände vi oss verkligen inte som småbarnsföräldrar utan det var som precis i början då vi träffades när vi var "unga"... ;-) Men nästa gång ska vi ta med oss barnen och det kommer att bli ett roligt, och helt annat, äventyr! En annan gång var jag där i två veckor i juni och det är en så skön årstid då. Åh, ni kommer att ha det sååå bra!

Kram!

hem ljuva hem- helena sa...

rosor och ruiner: Ja tyvärr är det så, och det är precis lika illa som det låter... men om ett par veckor ska den npg vara puts väck!
Jag ska jobba för att uppdatera bloggen vartefter arbetet fortskrider. (-: Ha det!

therese: Jätteviktigt det du säger! Jag poängterar precis det i mitt färskaste inlägg!

Anna fredag: Jag blir också lite matt av den trots att allt bara känns roligt just nu. Lyckligtvis gör vi inte riktigt allt jobb själva så det avlastar ju mycket!
Ja, visst är det svårt att släppa taget om NY. Jag har längtat tillbaka dit i 15 år nu. Låter som att du har härliga minnen (och planer) för staden!! Vi valde juni utifrån att jag minns att vädret var som allra bäst där då under det år jag bodde där. Det borde inte bli fel! (-:

DAHLARNA sa...

Ojoj vad många projekt! Jag törs inte ens skriva ner allt, för vi har väl minst lika många. Och min arm fixar inte så mycket än. Verkligen kul att du är tillbaka igen! KRAMAR!

Besökare