Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

lördag 10 juli 2010

Vilken lättnad!

Igår kom "ställningskillarna" äntligen hit och plockade ner de förhatliga byggställningarna som burat in framsidan av vårt hus under de senaste fem veckorna. Och jag säger bara att Åhh, vilken frihetskänsla!! Nu har vi fått tillbaka vår ena altan och vår balkong och min klaustrofobiska känsla av instängdhet har äntligen släppt greppet om mig. Nu cirkulerar luften fritt igen, inga järnställningar som tar emot när man försöker glänta på balkongdörren i sovrummet för att släppa in lite luft, och inga "galler" som skymmer utsikten när man tittar ut genom fönsterna. Byggställningar måste verkligen omge sig med enormt dåliga feng-shui flöden/energier! Nu har vi fortfarande en ställning kvar på ena gaveln vilken täcker hela vår mindre altan och den verkar bli kvar där ett bra tag till men det går att leva med nu när resten är borta.

Den här sommarrenoveringen har varit ganska påfrestande att leva i, men nu har det hänt grejer och resultatet bli jättefint! Hela huset är ommålat och ståtar numera i fräscht vitt. Halva yttertaket är åtminstone nästan klart och förhoppningsvis ska den andra halvan gå snabbare att lägga än den första. Som pricken över i:et återstår sen bara att sätta spröjs på fönsterna, så är utsidan snart i mål...

3 kommentarer:

Therese sa...

Den som väntar på något gott ...;)

Anna Fredag sa...

Ja, inte är det roligt att leva mitt i stor renovering... Tur att man glömmer bor det sen när det är klart och fint så man vågar sig på nästa projekt!

Annas resa sa...

Kul att ni börjar se målet! Allt kommer att bli så fint!

Besökare