I lördags hade vi en jättetrevlig liten inflyttningsfest för våra föräldrar (så här 4 månader efter inflyttning, så det var verkligen på tiden)! Vi bjöd på champagne med tilltugg och en trerättersmiddag med gott vin.
Här kommer det efterfrågade receptet på den goda efterrätten, vilket jag i min tur har fått från Anna. Jag kallar den för Annas midsommartårta eftersom hon bjöd på den en midsommarafton för ett par år sedan, då med färska jordgubbar på!
I lördags passade det bra att garnera med blåbär:
Annas midsommartårta
2 dl strösocker
4 äggulor
4 äggvitor
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
1 marängbotten
2 dl bär av valfri sort
Vispa socker och gulor poröst och blanda med philadelphiaosten. Vispa grädden och vänd ihop med äggsmeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Lägg marängbotten i en form med löstagbara kanter och fyll på med smeten. Täck tårtan med plastfolie och frys minst fem timmar före servering. garnera med bär före servering.
Snabbt och enkelt!
9 kommentarer:
mmm, den lät inte dum - helt i min smak! Den får jag komma ihåg när det är dags för kalas nån gång!
Vad fint det blev med det rosa bandet runt också.
Låter så gott!
Åh, det receptet hade jag helt glömt bort! Känner mig hedrad att få det uppkallat efter mig också ;). Jag tror att det faktiskt hette leilas glasstårta eller nåt sånt från början.
Oj det där såg gott ut! tack iallafall för fina ord! kram c
Mmmmmm...det lät smarrigt ! Ska helt klart testas...
***
KRAAAM EVA
Oj, så smarrigt!! Måste göra den nån gång framöver. Det riktigt vattnas i munnen. ;)
Kramen, Maria
smaskens....va gott det såg ut!
Hejbara vad smarrigt det här såg ut!
Tjusigt hem!
Skicka en kommentar