Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 2 november 2009

Smarrig efterrätt

I lördags hade vi en jättetrevlig liten inflyttningsfest för våra föräldrar (så här 4 månader efter inflyttning, så det var verkligen på tiden)! Vi bjöd på champagne med tilltugg och en trerättersmiddag med gott vin.
Här kommer det efterfrågade receptet på den goda efterrätten, vilket jag i min tur har fått från Anna. Jag kallar den för Annas midsommartårta eftersom hon bjöd på den en midsommarafton för ett par år sedan, då med färska jordgubbar på!
I lördags passade det bra att garnera med blåbär:
Annas midsommartårta
2 dl strösocker

4 äggulor

4 äggvitor

200 g philadelphiaost

4 dl vispgrädde

1 marängbotten

2 dl bär av valfri sort

Vispa socker och gulor poröst och blanda med philadelphiaosten. Vispa grädden och vänd ihop med äggsmeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Lägg marängbotten i en form med löstagbara kanter och fyll på med smeten. Täck tårtan med plastfolie och frys minst fem timmar före servering. garnera med bär före servering.

Snabbt och enkelt!

9 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

mmm, den lät inte dum - helt i min smak! Den får jag komma ihåg när det är dags för kalas nån gång!

Zäta sa...

Vad fint det blev med det rosa bandet runt också.

Maria sa...

Låter så gott!

Annas resa sa...

Åh, det receptet hade jag helt glömt bort! Känner mig hedrad att få det uppkallat efter mig också ;). Jag tror att det faktiskt hette leilas glasstårta eller nåt sånt från början.

caroline sa...

Oj det där såg gott ut! tack iallafall för fina ord! kram c

EVA / whiskyochchampagne sa...

Mmmmmm...det lät smarrigt ! Ska helt klart testas...

***
KRAAAM EVA

Bokmalen sa...

Oj, så smarrigt!! Måste göra den nån gång framöver. Det riktigt vattnas i munnen. ;)
Kramen, Maria

Therese sa...

smaskens....va gott det såg ut!

Annelie sa...

Hejbara vad smarrigt det här såg ut!

Tjusigt hem!

Besökare

Bloggtoppen.se